Där jobbar hustrun till gripne toppmilitären

Det har varit bristfälliga uppgifter som har nått allmänheten rörande toppmilitären och dennes hustru som gripits. Men nu avslöjas det var hustrun är anställd.

Under torsdagen kom nyheten att en svensk toppmilitär och dennes hustru gripits för grov obehörig befattning med hemlig uppgift. Ärendet har präglats av sträng sekretess, men nu har det avslöjats var hustrun är anställd.

Det ska röra sig om så pass känslig information att enbart Säkerhetspolisen (Säpo) hanterar ärendet. Det är bara Säpos personal som sköter bevakningen av det frihetsberövade paret.

Enligt SVT har hon en hög ansvarsposition på FRA (Försvarets radioanstalt), en myndighet som är ökänd för sitt arbete med övervakning. I stort sett allt som rör FRA:s verksamhet är omgärdat omfattas av sekretess, enligt SVT.

– Vi kommenterar inte vilka personer som jobbar här. Det är både med hänsyn till arbetets natur, av säkerhetsskäl och med hänsyn till medarbetarna, säger FRA:s kommunikationschef Ola Billger till SVT.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

2 KOMMENTARER

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter