Forskare: Parisavtalet är omöjligt att genomföra

I Parisavtalet kom politikerna bland annat överens om att alla länder ska plantera skog för att kompensera för sina koldioxidutsläpp. En forskargrupp pekar på att denna överenskommelse är omöjlig.

Rapporten ” The Land Gap Report”, som sammanställts av 20 forskare runt om i världen och som släpptes den här veckan av det australiska forskningsinstitutet Melbourne Climate Futures.

I denna rapport granskas hur regeringarna använder mark i sina klimatlöften. Ett internationellt team har analyserat åtagandena för 2030 och 2050 och tittat på enskilda åtaganden och deras konsekvenser för markanvändningen.

I rapporten framhålls det att användningen av nyplanterade träd för att ta bort koldioxid kommer att få negativa konsekvenser för ekosystemen, livsmedelssäkerheten och de mänskliga rättigheterna.

Planeten behöver en ny kontinent

Studien visar också att omfattningen på landmassan som behövs för att få plats med alla nyplanterade träd måste vara i storlek med Australien. Planeten behöver alltså en extra kontinent med enbart skog för att världen ska bli koldioxidneutral, enligt Parisavtalet.

Det visar att ländernas klimatlöften bygger på en farlig övertro på ohållbara åtgärder, säger Kate Dooley, studiens ledare.

Klimatagendan bygger på tomma löften

Studien visar på att Parisavtalet bygger på tomma löften och att parterna som deltar i överenskommelsen är fullständigt medvetna om detta, dock låter man lögnen fortgå för att kunna ta ut högre skatter.

I Sverige har Sverigedemokraternas Elsa Widding skapat rubriker med sin kritik mot Sveriges rådande klimatpolitik. ” Allt vi gör inom klimatområdet är symbolpolitik”, sa Widding, som menar att det saknas vetenskapligt stöd för klimatkrisen som den beskrivs idag. Tack vare Widding tvingas nu äntligen en saklig debatt fram i media och bland makthavarna om klimatet.

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter