Därför ger jag min röst till Alternativ för Sverige

Detta är en debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna i texten, inte Frihetsnytt. Hos oss får alla åsikter komma fram, även om de är obekväma. Vi står för riktig yttrandefrihet.

– En röst på kompetens och konsekvens

Politikerna som styr Sverige ärvde ett av de mest välfungerande och välmående länderna i världen. Allt de behövde göra var att förvalta arvet. I stället har de fattat beslut på beslut utan konsekvensanalys. De verkar inte ens förstå att de själva skapat problemen de nu står handfallna inför. De saknar helt enkelt kompetensen att ta oss ur kriserna som nu radar upp sig: skenande el- och drivmedelspriser, bidragsberoende, skjutningar, kriminalitet och otrygghet.

Alternativ för Sverige är det sunda förnuftets röst för svenska folket.

– Vi presenterar den i särklass starkaste riksdagslistan av alla partier. Vi har en bredd som andra partier saknar. Hos riksdagspartierna är det nästan bara yrkespolitiker eller politiska tjänstemän som får kandidera. Ofta har de förlorat både sitt sunda förnuft och kontakten med verkligheten utanför riksdagens korridorer. Alternativ för Sverige däremot består av medborgare som lever och verkar i det samhälle vi själva vill förändra.

Gustav Kasselstrand, partiledare AfS

Invandringsstopp och återvandring

Det är oklart när begreppet asyl övergick till att innebära ett livslångt åtagande för svenska folket. Asyl är tillfälligt skydd, inte en garanti för livslång försörjning för hela släkten. Kriser och krig går över. Länder som varit helt förlorade kan tio år senare vara blomstrande ekonomier. Forskarna1 är rörande överens. Bästa sättet att hjälpa människor är på plats eller i närområdet. Förutom tak över huvudet och mat för dagen behöver de kunna arbeta, ha tillgång till skola och sjukvård. När krisen bedarrat återvänder man och hjälper till att bygga upp sitt hemland. Det är sunt förnuft, eller enkel ekonomisk och humanitär analys. Kan man åka hem på semester har skyddsbehovet upphört.

Asyl- anhörig- och arbetskraftsinvandring har använts för att bevilja uppehållstillstånd och medborgarskap på allt lösare grunder, utan krav eller motprestation. På 20 år har Sverige tagit emot runt 2 miljoner migranter. 2021 beviljades 95 000 uppehållstillstånd, varav 60 procent asyl/anhörig och 26 procent arbetskraft.

Resursbristen inom skola, vård, omsorg och infrastruktur beror på att politiker fattar beslut utan konsekvensanalys. Tittar man på resursbehovet2 per 100 000 invånare, behövs 420 nya läkare, 1 200 nya sjuksköterskor, 4 000 nya lärare, 200 nya poliser, 1 400 m3 rent vatten per dag, 1,5 TWh el (270 vindkraftverk), 40 000 nya lägenheter och 125 nya tandläkare. I och med att migrationen till Sverige inte tillför arbetskraft i samma utsträckning som resursbehoven ökar, blir problemen värre. Enligt Svenskt Näringsliv är cirka 1,3 miljoner människor inte självförsörjande.

Lösningen stavas invandringsstopp och återvandring. Om mer resurser till integration hade fungerat skulle våra förorter vara förebilder för fungerande samhällen. Varken social ingenjörskonst, bidrag eller tro förmår förändra avsaknaden av grundläggande utbildning och kulturella skillnader.

Ut ur EU

Vårt eget självbestämmande är grundläggande för att återta kontrollen över vårt land. EU lamslår vårt självstyre på punkt efter punkt ända ner på kommunnivå. Det är inte byråkrater i Bryssel som ska diktera att Sverige ska förse kontinenten med el. Det är inte folkvalda politiker som ska bestämma över det svenska jordbruket eller hur vi sköter våra gränser. Det är det svenska folket som ska bestämma över sitt eget land.

I takt med att mer makt förskjutits från de nationella parlamenten till EU, har unionens krav på mer pengar ökat. Varje år betalar Sverige en astronomisk summa till Bryssel, och trenden är att den bara ökar och ökar. Sverige är idag en av EU:s största nettobetalare per invånare. EU-bidragen3 används som politiskt styrmedel för sysselsättning som kostar skattepengar, men ytterst sällan leder till självförsörjande. Det är knappast genusperspektiv, demokratifrågor, eller FN:s agenda som leder till en blomstrande landsbygd.

Lösningen stavas Swexit. Med återtaget självbestämmande över vårt eget land är det vi svenskar som bestämmer i våra kommuner, i våra regioner och i vår riksdag.

En röst på Alternativ för Sverige är en röst för återvandring, stopp för skatteslöseriet och återtagandet av vårt självbestämmande genom att lämna EU. Redan nu ser vi effekten av att vi driver återvandring som den viktigaste frågan. Fler och fler pratar om det. Ju större vi blir, ju snabbare sker vändningen i politiken.

Skribent: Eva Dillner, civilingenjör Mörbylånga
Kommun- & riksdagskandidat, Alternativ för Sverige 


  1. boken Refuge: Transforming a Broken Refugee System av Alexander Betts och Paul Collier är nog den bästa referensen. Läs mer https://www.goodreads.com/book/show/33291149-refuge []
  2. Resursbristen inom skola, vård, omsorg och infrastruktur beror på att politiker fattar beslut utan konsekvensanalys https://twitter.com/LarsG85354480/status/1510583977941348355?s=20&t []
  3. ett exempel, Sydostleader https://www.evadillner.com/sydoland/sydostleader-eu-skatt-i-retur/ []

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter