Därför hänger Sveriges Nato-medlemskap löst

Sveriges resa för att ingå i krigsalliansen Nato har varit stökig och fortfarande hänger medlemskapet löst. Nu är det inte Turkiet som krånglar utan denna gång är det Ungern som tröttnat på att Sverige baktalar landet.

Under hösten har både Ungerns och Turkiets parlament tidigare meddelat att de ska godkänna Sveriges ansökan till krigsalliansen Nato.

Men efter att det under den senaste veckan spridits ett videoklipp från UR som säger att Ungerns demokrati är under nedgång har medlemskapet hängt löst i luften. Ungersk media rapporterade om UR-klippet vilket lett till att flera tunga mediaprofiler och politiker i Ungern reagerat kraftigt.

Nu är det ett nytt uttalande från Ungerns parlament som väcker frågor om Sveriges Natoansökan. Det är parlamentets talman, László Kövér, som i Ungersk TV säger att det ”inte är säkert” att parlamentet måste godkänna den Sveriges ansökan.

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

2 KOMMENTARER

  1. Självklart kan Ungern säga nej !!!!

    Svenska ministrars och statsstyrda mediers agerande mot Ungern & Polen är oförlåtligt. Som Sverige gör beter man sig inte !!!

    F.ö. Sverige är ett land som inte ens i fredstid kan hävda sina gränser. 2 miljoner ID lösa utlänningar dräller omkring i landet.

    En ÖB som dansar runt på Pride…Herregud !!! 🥴🤢

    Ett land som kvoterat in kvinnor på varenda viktig post i feminismens namn.🥴…Stöööön !!🤢

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter