Därför kan Marine Le Pen bli Frankrikes nästa president

Upploppen i Frankrike har satt skräck i fransmännen som nu inte kan förneka att landet har stora problem med migranter. Detta i kombination med att Emmanuel Macron inte kan bli återvald lämnar fältet öppet för Marine Le Pen att bli president. Katerina Janouch: ”Macron är Klaus Schwabs springpojke”

Upploppen i Frankrike började med att en 17-årig pojke, som sedan tidigare var känd av polisen, sköts till döds av en trafikpolis. Varför pojken sköts vet man ännu inte. En film som visade händelseförloppet spreds och gav upphov till kravaller och upplopp.

Enligt flera rapporter är det i huvudsak migranter som deltar i upploppen, men fransk media rapporterar även att vita vänsterextremister, även kallade ”det svarta blocket”, deltar aktivt och eskalerar situationen.

Upploppen bevisar det ”högern” varnat för

Under lång tid har den franska högern varnat för att landets höga invandringsnivåer kommer att leda till omfattande problem. I flera fall har man varnat för att om inget görs kommer Frankrike drabbas av ett ”inbördeskrig”.

Upploppen som nu pågått i en vecka liknar på många sätt ett ”inbördeskrig”. Migranter, med hjälp av vänsterextremister, från Frankrikes förorter revolterar mot den franska staten. Fransmän har attackerats, varuhus har eldats upp och polisen har varit ett uttalat mål för ligisterna.

I franska medier har man rapporterat att personerna bakom upploppen visat upp ett ”rent hat mot samhället”.

Marine Le Pen kan bli president

En av de som varnat för utvecklingen är Marine Le Pen, partiledare för Nationell Samling, som nu kan ha sin första riktiga chans att ta makten. Le Pen är en av de som varit för en restriktiv invandring, hårdare straff för kriminella och en rent allmänt bättre ordning och reda.

Situationen har blivit så uppenbart gynnsam för Le Pen att till och med Aftonbladets kolumnist Wolfgang Hansson erkänner att hennes chanser att bli president i Frankrike är höga.

Wolfgang Hansson. Foto: Wikipedia/ Averater
Wolfgang Hansson. Foto: Wikipedia/ Averater

– Le Pen är inte längre en pestsmittad politiker för majoriteten av fransmännen. Hon kan mycket väl bli vald till president vid valet 2027, skriver Hansson i Aftonbladet.

Macrons skandalpolitik gynnar Marine Le Pen

Frankrikes nuvarande president Emmanuel Macron har flera skandaler i ryggen vilket ytterligare underlättar för Marine Le Pen att ta makten.

Emmanuel Macron får inte ställa upp för omval eftersom han, när dennes mandatperiod tagit slut, suttit i två mandatperioder vilket är det längsta en president får sitta i Frankrike. Detta innebär att någon annan kandidat måste kliva in och ta Macrons plats, något Wolfgang Hansson inte ser finns.

– Det finns ingen given kandidat i dagens läge som kan axla hans mantel i mitten som lockat väljare från både höger och vänster. Macron har med sitt mittenparti En marche nästan raderat ut såväl socialistpartiet som det traditionella högerpartiet republikanerna, skriver Hansson.

Men det som verkligen bidrar till Le Pens chanser att bli president är Macrons politik som upprört många fransmän. Utöver upploppen som pågår just nu har vi Macrons mycket kritiserade pensionsreform. Macron tvingade igenom den genom att gå förbi det demokratiska systemet, något som fick miljontals människor att ge sig ut på gatorna för att demonstrera vilket Frihetsnytt rapporterade om.

Emmanuel Macron och Klaus Schwab på World Economic Forum. Foto: Wikipedia/ Foundations World Economic Forum
Emmanuel Macron och Klaus Schwab på World Economic Forum. Foto: Wikipedia/ Foundations World Economic Forum

Macrons tydliga koppling till World Economic Forum (WEF) och finanseliten har också varit besvärande. Många fransmän är trötta på att deras president gjort det som är bäst för finanseliten och inte för folket. Detta visade sig tydligt under demonstrationerna mot pensionsreformen när en stor del av kritiken mot Macron var just detta.

Macrons höga invandring, tydliga koppling till finanseliten, pensionsreform och oförmåga att erbjuda fransmännen säkerhet kan helt enkelt bli hans fall och Marine Le Pens framgång.

Katerina Janouch: Macron är Klaus Schwabs springpojke

Författaren och opinionsbildaren Katerina Janouch är en av de som ser fram emot ett maktskifte. Hon tror att det skulle innebära enormt mycket för omvärlden om Marine Le Pen tar makten i Frankrike.

Vad skulle det innebära för Frankrike om Marine Le Pen blir president?

– Det skulle ge en väldigt tydlig signal om att franska folket har fått nog av den gränslösa vänsterliberalismen och att man vill ha tydligare och mer nationellt styre av landet där franska folkets behov går i första hand. Där man också sätter en tydligare gräns mot islamiseringen som trots allt är väldigt långt framskriden i Frankrike och där man har låtit de här krafterna ta mycket plats och ställa till väldigt mycket oreda. Man har låtit terror komma in i landet, vi har haft en väldigt brutal och aggressiv islamisering som har pågått i Frankrike. Fransmännen låter sig inte kuvas och om Marine Le Pen tar makten skulle mycket förändras till det positiva, utan tvekan.

Katerina Janouch. Foto: Frihetsnytt
Katerina Janouch. Foto: Frihetsnytt

Kan hon vända utvecklingen?

– Ja det är ju en svårare fråga huruvida hon kan vända utvecklingen. Frankrike har enorma problem , vi har till exempel Marseille som enligt många är bortom all hjälp och där krävs det enorma instatser för att komma till rätta med problemen. Jag tror att man kan vända utvecklingen genom mycket tydligare insatser och väldigt hårda sådana.

Vad skulle det innebära för omvärlden om Macron försvinner och Le Pen tar över?

– Det skulle innebära oerhört mycket eftersom Macron är globalist och Macron är en av de här Young Global Leaders. Han är Klaus Schwabs och WEF:s lilla springpojke. Det skulle sända en otroligt tydlig signal till övriga västvärlden om att nu blåser det helt andra vindar. Vi är redan på väg dit men Le Pen skulle öka på detta enormt.

Skulle Sverige påverkas speciellt av en maktförändring i Frankrike?

– Absolut. Det sänder en väldigt tydlig signal till svenska politiker. Ett maktskifte skulle legitimera nationella politiker och göra det okej att vara stolt över sitt land och folk. Idag är det fult att vara patriot i Sverige, i Frankrike är det tvärtom. Skulle Marine Le Pen vinna skulle det helt plötsligt vara okej att vara nationalist på ett helt annat sätt.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

1 KOMMENTAR

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter