Därför kandiderar Alexander Bard i EU-valet

Kulturpersonligheten och opinionsbildaren Alexander Bard kommer att ställa upp som kandidat i EU-valet för Medborgerlig Samling. I en exklusiv intervju med Frihetsnytt berättar han om sin syn på EU, vilka frågor som är viktiga, samt hur partiet ställer sig i Israel-Palestina-konflikten.

Under måndagen kom nyheten att Alexander Bard ställer upp som kandidat i EU-valet 2024 för Medborgerlig Samling (MED). Han kommer på plats tio i vallistan.

Frihetsnytt har kontaktat Alexander Bard och fått en intervju med honom om kandidaturen och flera viktiga frågor som kan kopplas till den.

Det behövs ett nytt liberalt parti i Sverige överhuvudtaget och det behövs ett EU-kritiskt liberalt parti. Det finns ingen anledning för liberaler att lägga sig platta för EU och att EU ska bestämma över liberaler. Så det krävs ett EU-skeptiskt liberalt parti i Sverige. Det har vi inte idag. Det är därför som Medborgerlig samling går hårt in i EU-valet, för det är det som behövs, säger han till Frihetsnytt.

Vilka frågor vill du driva i Europaparlamentet?

Jag kommer inte att driva några egna personliga frågor. Jag kommer att driva de frågor som partiet kommer överens om att vi ska driva i EU. Jag har ingen egen agenda som jag kommer att köra. Jag finns där som kandidat med nio utmärkta kandidater ovanför mig på listan, som jag mer än gärna vill se som EU-parlamentariker framför alla andra vi har i Sverige.

Om du uttalar dig rent personligt, vilka frågor tycker du är de viktigaste?

Ingen enskild fråga. Jag vill driva en liberal politik konsekvent och jag vill göra det från ett nationalistiskt perspektiv.

Jag kan ge ett konkret exempel: beskattningen som kommer direkt in till EU måste skrotas. Det ska inte gå en enda krona till Europaparlamentet som inte först har passerat och godkänts av Sveriges riksdag. Det ska inte finnas några som helst skatter på den nivån.

Medborgerlig samling vill att skatterna rent generellt ska sänkas radikalt, det ska vara mindre statlighet och istället en stat som ägnar sig åt sina kärnverksamheter. Vi är det enda riktiga skattesänkarpartiet i Sverige. Det vill vi även föra fram på EU-nivå, framförallt ska den direktbeskattning som EU tar ut av medborgare i Europa tas bort.

Om utvecklingen av EU

Vad tänker du om den utveckling som EU har genomgått den senaste tiden, vad gäller överstatlighet och kontroll av enskilda länders politik?

Bara det faktum att Ylva Johansson, EU-kommissionär från Sverige, driver ChatControl är fruktansvärt! Nu kommer hon förmodligen att stöta på patrull i det här läget, i alla fall i Europa. Det finns en rasande debatt nere i Europa, framförallt Tyskland, om att stoppa det här. Det är en mycket hälsosammare debatt än i Sverige.

Att få stopp på ChatControl är oerhört viktigt! Staten ska inte avlyssna medborgarna överhuvudtaget. Vi måste få tillbaka vår frihet och självbestämmande.

Sen ska EU krympas. Det finns inget som talar för att EU bör förstärkas eller bli större idag. EU klarar inte ens av att skydda Europas gränser. Att de inte klarar av det ska de inte belönas för. Idag är Europas gränser totalt vidöppna och det är EU:s fel att det är på det sättet.

Det är en fråga om vad EU kan göra i olika frågor. Om man bestämmer sig för att man ställer upp i ett parti och driver en linje, att direktbeskattning enbart ska ske på nationell nivå, ingen ovanför den nationella staten ska få beskatta medborgarna. Alla direktskatter till EU ska bort. Redan där vill man att EU ska krympa.

Det vi behöver i Sverige är ett liberalt, kraftfullt EU-skeptiskt parti. Vi har inte det idag. Den rollen fyller Medborgerlig Samling idag när Centerpartiet och Liberalerna har förrått de liberala väljarna. Jag är liberal nationalist, eller snarare nationalliberal. Medborgerlig Samling är ett nationalliberalt parti. Vi är nationalister och liberaler, till skillnad från Sverigedemokraterna, som är nationalister och socialkonservativa.

Det behövs ett sådant parti och det finns i andra länder, som Nederländerna och Danmark. Vi vill helt enkelt krossa Liberalerna och Centerpartiet, som försvinner ur riksdagen och lämnar över platserna som Medborgerlig Samling ska ha.

Många judiska väljare söker sig till MED

Tack för dina svar! Är det något mer som du vill tillägga?

Jag tror att väldigt många judiska väljare har upptäckt Medborgerlig Samling och söker sig till oss, som medlemmar och för att rösta på oss. Med tanke på kampen mellan Israel och Hamas just nu, så finns det bara ett säkert parti i Sverige som står bakom Israel i alla lägen och det är Medborgerlig Samling.

Det är unisont i partiet, vi står bakom Israel mot Hamas. Vi förråder inte Israel bara för att de är tvungna att rensa ut Hamas från Gaza, utan vi står fast att Israel måste få finnas som egen stat med egen självbestämmanderätt. Det är jätteviktigt för oss!

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

1 KOMMENTAR

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter