Därför protesterar tusentals arbetare i Kina

Arbetarna vid världens största Iphone-fabrik protesterar mot konsekvenserna av Kinas ”noll-Covid princip”. Flera filmklipp på protesterna har spridits och blivit virala på sociala medier.
Innebörden av Kinas noll Covid-princip:
Noll Covid-principen innebär två saker. Förebyggande och begränsning. 
Förebyggande åtgärder är inriktade på tidig upptäckt genom regelbundna PCR-tester, särskilt i städerna, där ett nyligen negativt resultat kan vara ett krav för att få komma in i ett företag eller en offentlig inrättning.
Potentiella eller misstänkta fall isoleras i hemmet eller placeras i karantän på en statligt övervakad anläggning.

Kinas ”noll-Covid princip” har lett till stort lidande för befolkningen i landet. Under året har många videoklipp spridits med bilder på bland annat kinesiska invånare som blivit instängda inne i sina hem utan tillgång till mat eller mediciner. I världens största Iphone-fabrik har tusentals anställda tvingats arbeta dag och natt utan att kunna lämna fabriken de jobbar på. Nu har dessa arbetare fått nog och börjat protestera.

Genrebild: Kinas Sociala Kredit-applikation.

Kinas sociala kredit-system är finanselitens mål

Många menar att finanseliten använder Kina som testgrupp för det system man vill implementera över hela världen, det vill säga ett socialt kredit-system kopplat till vaccinpass, körkort och bankkonto. Detta för att staten ska veta vem du är, vart du är, vem du träffar, vad du köper och konsumerar med mera. En form av förverkligande av George Orwells framtidsbeskrivning i boken 1984. I västvärlden har man de senaste åren börjat introducera idén med bland annat Covid-pass för att resa, något som man hoppas implementeras så fort som möjligt.

Sociala kredit-systemet fungerar så att du får poäng om du följer statens riktlinjer det vill säga om du är en lydig medborgare. Det kan röra sig om att då du vaccinerar dig eller engagerar dig i kinas kommunistparti får sociala kredit-poäng för att du gör som regimen vill. Ju högre poäng desto större privilegier i samhället kan du njuta av. Om du däremot bryter du mot landets lagar och regler får du poängavdrag. Detta kan innebära du hamnar i fängelse, får dina barn tvångsomhändertagna av staten eller utsätts för offentlig förödmjukelse.

Finanseliten bakom Kinas resa till global supermakt

Kinas resa till att bli global supermakt menar många aldrig skulle kunnat ske utan hjälp från västvärlden, framförallt USA. Experter menar att den forna diplomaten Henry Kissinger och den före detta presidenten Richard Nixons resor till Kina på 1970-talet var startskottet för Kinas utveckling till vad landet är idag. Planen har hela tiden varit att först bygga ett kommunistiskt och teknokratiskt samhälle i en del av världen, för att sedan långsamt kunna implementera samma drakoniska åtgärder i resten av världen med hjälp av olika ”kriser”.

Ordförande för det kinesiska kommunistpartiet Mao Zedong och President Richard Nixon Foto: Wikipedia/ White House Photo Office Collection

Flera högt uppsatta och inflytelserika personer inom finanselitens sfär har hyllat Kina och landets utveckling till att bli en kommuniststat. Bland andra den kända vänsterextremisten George Soros – som menar att Kina bör vara en del av den nya världsordningen (New World Order), samt finansmannen Evelyn de Rotschild och Kanadas premiärminister Justin Trudeau.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter