Därför spärrar bankerna bankkonton

Banker stänger av bankkonton för oliktänkande, nu senast Nigel Farage, i ett allt högre tempo. Bankernas agerande är allt annat än rimligt och drabbar många oskyldiga. Vad beror detta på och hur kan man lösa problemet?

Många privatpersoner och organisationer, framför allt i alternativmedia i Sverige har fått sina bankkonton nedstängda, nu senast den kände politikern Nigel Farage.

Dessutom har många nekats att öppna nya konton på andra banker. Därför har Tobbe Larsson, journalist på Frihetsnytt och Peter Abelin, läkare och civilekonom ett samtal kring detta viktiga ämne. I samtalet tas det bland annat upp om detta är ett eskalerande problem eller inte.

Här få ni även svar på vilka motiveringar bankerna har för sina avstängningar och vilka de verkliga motiven är. I samtalet går man på djupet in på de oerhörda konsekvenser en avstängning av ett bankkonto blir för den enskilde individen eller företaget.

Har verkligen politikerna agerat på ett tillfredställande sätt i denna fråga och finns det någon koppling mellan politiken och bankerna, det vill säga utövar politikerna några påtryckningar på bankerna.

Kan det vara så att avstängningen av Nigel Farage var ett stort misstag från bankernas sida likt avstängningen av Donald Trump från Twitter som orsakade en folkstorm mot Twitter och fick upp frågan om yttrandefrihet i sociala medier på dagordningen i USA?

Kommer avstängningen av Nigel Farage leda till att frågan nu äntligen blir en het potatis även bland våra politiker? I diskussionen tas också upp vad man kan göra som privatperson om man får sitt konto borttaget på banken och hur vi kan lösa situationen.

Följ det spännande samtalet mellan Tobbe Larsson och Peter Abelin. 

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

1 KOMMENTAR

 1. Ja ..det var intressant.
  Men jag skulle vilja veta hur personer som fått sina konton nedstängda har löst det .
  Låt säga att det är Greta 55 år som jobbar på ICA …..när kontot inte finns skickar ICA ett utbetalningskort. Men när Greta hittat en bank med kontanthantering vägrar banken lösa in utbetalningen eftersom Greta inte är kund hos banken.
  Om Greta lyckas få loss lönen , kan hon inte betala hyran…Familjebostäder har inget kontor för kontantbetalning av hyra …inte heller elbolaget tar emot kontanter. .
  Det hade varit intressant att höra ett enskilt fall berätta.
  Hamnar folk i hemlöshet ?? Tar dom sina liv ??
  En advokat tar 1700:-/tim och det har Greta i Ica inte råd med..och det är dessutom bråttom hed hyra och el.
  Tre dagar efter påminnelse om obetald hyra och den inte betalas så förloras kontraktet.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter