Därför stänger SD dörren för nationalister

Att samarbeta med uttalade nationalistpartier inom EU för att motverka massinvandring och klimatalarmism är inte aktuellt för Sverigedemokraterna (SD). Orsaken till detta är dock en annan än vad man kan tro.

Den 9 juni är det val till Europaparlamentet. I och med de senaste årens katastrofala massinvandring till Europa, en radikal klimatpolitik som lett till bondeprotester, samt en ökad överstatlighet från EU, går nationalistiska och invandringskritiska partier starkt framåt. Frihetsnytt har bland annat rapporterat att dessa partier sannolikt kommer trycka undan ett stort antal miljöpartister i Europaparlamentet.

Vill inte samarbeta med nationalister

Partigruppen Identitet och Demokrati motsätter sig massinvandring. Skärmavbild: Identity and Democracy
Partigruppen Identitet och Demokrati motsätter sig massinvandring. Skärmavbild: Identity and Democracy

Bland de framgångsrikaste partierna finns tyska Alternativ för Tyskland (Alternative für Deutschland, AfD) och franska Nationell Samling (som enligt Dagens Nyheter kan bli det största partiet i EU). Båda dessa ingår i partigruppen Identitet och demokrati, där även belgiska Vlaams Belang, österrikiska FPÖ, nederländska Frihetspartiet, italienska Lega och Dansk Folkeparti ingår.

Ett parti som inte vill arbeta med dessa partier, trots sin nationalistiska profil, är Sverigedemokraterna (SD). I en intervju med Dagens Nyheter (DN) varför man inte vill ha ett organiserat samarbete med dem. Det är inte på grund av att stämplas som ”högerextremister” eller ”rasister”, utan på grund av att de inte stödjer Ukraina tillräckligt mycket och samtidigt har en viss kontakt med Rysslands president Vladimir Putin.

Beröringsskräck för regeringsparti

Viktor Orbán. Foto: Wikipedia/ Presidential Press and Information Office/ CC BY 4.0 DEED
Viktor Orbán. Foto: Wikipedia/ Presidential Press and Information Office/ CC BY 4.0 DEED

Ett annat parti som SD är besvärade av är det ungerska nationalkonservativa regeringspartiet Fidesz. Detta på grund av alla anklagelser om att premiärminister Viktor Orbán för Ungern i en ”auktoritär” riktning, eftersom man vägrar underkasta sig krav på att tillåta massinvandring och motsätter sig HBTQ-propaganda till barn.

Fidesz är i nuläget inte med i någon partigrupp, men ska ha uttryckt intresse för att komma med i SD:s grupp Gruppen Europeiska konservativa och reformister (European Conservatives and Reformists GroupECR). Detta vill inte SD, eller Weimers.

– Vi ser helst att Fidesz går med någon annanstans, säger han till DN, och berättar att SD kan lämna ECR om Fidesz släpps in.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

9 KOMMENTARER

 1. SD borde ägna sig mer åt Sverige än att ständigt vända kappan efter vinden i försöken att bli accepterade vilket inte lyckas hur de än kröker rygg för det globalistiska etablissemanget. Ett parti som överger alla sina tidigare positioner, vilka drog till sig väljare, det är ett parti utan ryggrad och inget att lita på.

 2. Vurmande för Ukrainas totalitära regim är ett globalistiskt projekt. SD är därmed ett globalistiskt parti! I MSM utmålas dom förstås som hemska och extrema, så att missnöjesröstare (som inte orkar sätta sig in i politik) ska slussas till denna kontrollerade opposition. Systemet är riggat med säkerhetsventil!

 3. På sin höjd kan man idag betrakta SD som ett nationalromatiskt parti.
  Som likt Sossar visar bilden av Sverige utåt i nationell tappning. Inåt
  leder en globalistisk attityd vad gäller Ukraina, Nato, USA, Israel, Pride-
  rörelsen. De har fallit för den bestuttna makten och är som vilken
  kappvändare som helt, snart helt uppslukat av all globalism…. De små
  stegens politik mot en ny världsordning.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter