Därför stormades Blackrocks högkvarter

När investmentbolaget Blackrock fick sitt huvudkontor stormat av demonstranter i Paris, kan detta innebära ett nytt steg i motståndet mot finanseliten. Hans Erixon, expert på World Economic Forum, kommenterar händelsen.

Under torsdagen kunde Frihetsnytt rapportera hur fransmän, som demonstrerade mot president Emmanuel Macrons avskydda pensionsreform, stormade huvudkontoret tillhörande investmentbolaget Blackrock.

Blackrock är ökända för sin framträdande roll inom World Economic Forum (WEF) och omfattande delägarskap inom fler verksamheter och industrier. Hans Erixon, som är väl insatt i WEF kommenterar händelsen för Frihetsnytt. Enligt honom är det tre faktorer som gjorde stormningen möjlig.

– Det finns ett annat klimat i Frankrike. Man vet om World Economic Forum. Man vet om kopplingar till Vanguard och Blackrock och State Street och de här andra stora aktörerna inom World Economic Forum. Det finns en annan samhällsdebatt, helt enkelt. Här i Sverige får vi aldrig via MSM [mainstreammedia] eller via politikerna höra om World Economic forum, är en av de faktorer som Erixon berättar om.

Se hela intervjun ovan!

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter