Därför tar klimatmiljardären privatflyget

Bill Gates är ökänd för sin aktivism inom områden som rör massvaccinering och klimatet. Men de åtgärder som han förespråkar för andra, har han själv inga planer på att följa.
Bill Gates
Bill Gates. Foto: Wikipedia/ World Economic Forum swiss-image.ch/Photo by Sebastian Derungs

Har man gott om pengar kan man göra vad man vill. Det är åtminstone det budskap som kan tolkas av bigtech-miljardären och klimataktivisten Bill Gates’ uttalande om varför han tar sitt privatflyg när han ska på olika tillställningar, trots att han själv gärna predikar om vikten av att skära ned på utsläppen.

Detta beteende, som fått kritiker att kalla honom ”klimathycklare”, blev tydligt när han valde det bekväma alternativet för att ta sig till en föreläsning om klimatet i Australien, rapporterar Daily Mail.

Jag gör inget avtryck

I en intervju som Daily Mail hänvisar till hymlar inte miljardären med sina dubbla måttstockar. Han kan ta planet när han vill, eftersom han lägger miljarder på forskning om klimatet, samt betalar för att kompensera för sina resor. Därmed påstår han att han inte har gjort något klimatavtryck.

Eftersom han betalar så mycket är han alltså undantagen från sina egna principer. De som däremot inte har råd med vare sig privatflyg eller miljardsummor till olika forskningsprojekt, ska däremot skära ned på sina flygresor.

Varför han inte väljer att åka med första klass på ett kommersiellt flygplan, då ett privatflygplans utsläpp är 14 gånger högre per passagerare än ett kommersiellt plan, framgår inte.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter