Varningen till handbollsfans – visa inte att ni är svenskar

De svenska supportrar som är på plats för att följa herrarnas handbolls-EM i Tyskland uppmanas att inte skylta med sin nationstillhörighet ute på stan, skriver TV4-nyheterna. Detta då det finns risk för terrordåd säger Tony Sonebäck som är styrelseledamot i organisationen Svenska Handbollfans.

Uppmanar till försiktighet

Under handbolls-EM som inleds idag, uppmanas de svenskan fansen av organisationen att inte vifta med svenska flaggor, halsdukar, eller gå runt med svenska landslagströjor ute på stan. Sonebäck påpekar dock (till TV4-nyheterna) att uppmaningen inte på något sätt avser läktarna under matcherna.

Uppmaningen kommer efter det terrordåd som inträffade i samband med fotbollslandslagets EM-kvalmatch i Bryssel i oktober där två svenska supportrar dödades, sannolikt på grund av deras blågula tröjor. De svenska supportrarna uppmanas därför till försiktighet under mästerskapet.

Håller låg profil

I vanliga fall går supporterorganisationen Svenska handbollsfans ut med information om var fansen bor under mästerskapet. Med anledning av terrordådet i Bryssel kommer man istället att hålla en lägre profil denna gång. Sonebäck betonar att det inte finns någon specifik hotbild och bedömer risken för att något inträffar som låg.

Vi ser ingen direkt risk men vill ändå uppmana till försiktighet. De flesta ser fram emot att åka och heja på landslaget, men vi måste ta en viss höjd.

Ett resultat av politiken

Att svenska fans uppmanas att inte visa någon form av patriotism eller nationell stolthet när de vistas ute på stan har kunnat kopplas till den mångkulturella utvecklingen i Europa.

Detta är något som Frihetsnytt har rapporterat om tidigare och får anledning att återkomma till i framtiden.

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter