Därför velar politikerna om terrorhotsnivån

Storbritannien uppmanar sina medborgare till försiktighet vid resor till Sverige, och justitieminister Gunnar Strömmer (M) instämmer i Storbritanniens analys och säger att Sverige blivit ett allt mer prioriterat mål för terrorattacker. Trots det höjer Sverige inte terrorhotsnivån. Frihetsnytts Tobbe Larsson förklarar varför.

Storbritannien går ut och uppmanar sina medborgare att vidta försiktighetsåtgärder när de vistas i Sverige på grund av den ökande risken för terrorhot mot landet. Justitieminister Gunnar Strömmer stämmer in och menar att deras bedömning ”ligger i linje med de bedömningar våra svenska myndigheter gör”. Trots detta ligger Säpos femskaliga terrorhotsnivå oförändrad på en trea, rapporterar SVT.

– Det är en bedömning som Säkerhetspolisen gör grundat på underlag som tas fram i samspel med Säpo, den militära underrättelsetjänsten, försvarets radioanstalt och annan informationsgivning, säger Strömmer.

Han säger att Säkerhetspolisen fått i uppdrag att intensifiera arbetet med gränskontroll tillsammans med 14 andra myndigheter, men att de har gjort bedömningen att terrorhotsnivån ska vara oförändrad.

Allt fler länder varnar sina medborgare

Terrorforskaren Magnus Ranstorp. Foto: Wikipedia/ Victoria Henriksson
Terrorforskaren Magnus Ranstorp. Foto: Wikipedia/ Victoria Henriksson

Det är inte bara Storbritannien som varnar sina medborgare för terrorattacker mot Sverige. Allt fler länder varnar sina medborgare för risken för attentat riktade mot Sverige.

Terrorexperten och statsvetaren Magnus Ranstorp, säger till SVT att han har ”svårt att förstå varför man inte höjer nivån”.

Frihetsnytts politiska kommentator Tobbe Larsson förklarar varför han tror att Säpo inte höjt terrorhotsnivån nu när Storbritannien uppmanar sina medborgare att se upp för terrorattacker i Sverige.

De vill ju inte att bilden av Sverige ska vara att vi är en bananrepublik. Man vill helt enkelt inte att Sverige ska framstå som ett farligt land att åka till. Man skulle förlora väldigt mycket pengar på om Sverige skulle höja terrorhotnivån från tre till fyra. Men då det är uppenbart att hoten ökat känner de sig ändå tvingade att instämma i Storbritanniens analys. England har ju emellertid ingenting att förlora på att berätta hur sanningen ser ut.

På frågan om människor blir mer benägna att vilja stoppa koranbränningar, som enligt Gunnar Strömmen ligger bakom bedömningarna, när hotbilden mot Sverige ökar, svarar han:

Självklart så är det så att när människor blir rädda, vilket Gunnar Strömmer och de sittande politikerna vill, då får man större stöd för att stoppa dessa koranbränningarna och i förlängningen att begränsa våra grundlagsstadgade friheter. Men vi måste förstå att dessa grundlagsstadgade friheter är värda att kämpa för och framför allt, det måste få kosta, och det måste få kosta mycket. Människor har i alla tider gått i krig för att försvara frihet och rättvisa.

Våra politiker har i många år sagt att invandring måste få kosta, men jag säger istället att det måste få kosta pengar att stå upp för våra grundlagsskyddade friheter som vi har i Sverige.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

1 KOMMENTAR

  1. Hörde en man från säpo på radio SR P1 …han sa att nivån låg på 3,9 …..men inte riktigt 4.

    Man skulle iaf undvika festivaler mm där många samlas.

    Och hålla utkik efter ovanliga typer. Fast han slingrade sig som en orm om signalement på ” ovanliga typer ” ….

    Katolska nunnor ?? dvärgar ? Motståndsföreningens flygbladutdelare ? Jehovas Vittnen ?? Batikhäxor ??

    Nej…vi fick inte minsta ledning vem/vilka vi skulle undvika.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter