De Santis vill förbjuda covidrestriktioner

I ett pressmeddelande som utfärdades tidigare i veckan föreslog Floridas republikanske guvernör Ron DeSantis en lagstiftning som förbjuder maskkrav och förbjuder ”diskriminering på grund av vaccinstatus”.

DeSantis tillade att ”den starka frihetsbejakande åtgärden mot mandat kommer att permanent skydda Floridaborna från att förlora sina jobb på grund av Covid-vaccinmandat, skydda föräldrarnas rättigheter och införa ytterligare skydd som förhindrar diskriminering på grund av Covid-vaccinstatus”, skriver The Guardian.

I förslaget ingår att permanent förbjuda maskkrav i hela delstaten, förbjuda vaccin- och maskkrav i skolor, förbjuda Covid-pass i delstaten och förbjuda arbetsgivare att anställa eller avskeda på grund av Covid-vaccin, allt i syfte att skydda Floridas invånare från den ”biomedicinska säkerhetsstaten”.

Förslaget hävdar också att det skyddar ”medicinsk yttrandefrihet” genom att lova att skydda läkares yttrandefrihet, rätten att inte hålla med om ”det medicinska samfundets föredragna narrativ” samt läkares religiösa åsikter.

”När världen tappade förståndet var Florida en tillflykt för förnuftet och fungerade starkt som frihetens ledstjärna”, sade DeSantis i tillkännagivandet av sitt förslag. ”Dessa åtgärder kommer att se till att Florida förblir så och kommer att ge ett banbrytande skydd för yttrandefriheten för medicinska yrkesutövare.”

Hjälp oss! Dela artikeln i sociala medier

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar