De svenska bandytjejerna dominerade i VM-kvalet

Inför världsmästerskapet i innebandy för damer pågår kvalmatcherna. Under torsdagen sopade de svenska spelarna fullständigt banan med brittiskorna.

42-0. Det var segersiffrorna som det svenska damlandslaget i innebandy tog hem i VM-kvalet mot Storbritannien. Men det är inte så förvånande med tanke på att de svenska spelarna är vana vid storslagna segrar. I den första kvalmatchen mot Tyskland tog de hem en fullständig seger med 25-0. Dessutom har Sverige tagit guld i innebandy-VM för damer sju år i rad, rapporterar SVT.

Matchens stjärnor blev Emelie Wibron och nykomlingen Saga Emtell, som tog nio poäng vardera.

Världsmästerskapen i bandy för damer går av stapeln i Singapore senare i år. Nästa motståndare som svenskorna kommer möta är Nederländerna och Lettland.

Under årets första månad har Sverige gång efter annan briljerat inom sport, vilket Frihetsnytt har rapporterat om. I det nyligen avslutade handbolls-VM för herrar tog sig Sverige igenom sju matcher obesegrad. I juniorhockey tog både damerna och herrarna hem flera segrar. Den 21 januari dominerades prispallen av svenskor i världscupen i fristilssprint.

Sverige har historiskt märkt ut sig inom sport och idrott och de nuvarande kämparna lever verkligen upp till traditionen.

Hjälp oss! Dela artikeln i sociala medier

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

00:15:05

Upprop för fred!