De unga gör uppror mot vänstervridna föräldrar?

Får ta tag i det föräldrarna misslyckats med

I skolvalet är tecknen tydliga. Hos ungdomar är SD och M mest populära. Är det ett sätt att göra uppror mot sina föräldrar i den rödgröna generationen eller har de hört den äldre generationen klaga dag ut och dag in i flera år fram till valet och drar slutsatsen att någonting måste förändras? 

Men visst är det överraskande, säger statsvetaren Marja Lemne vid Södertörns högskola till Aftonbladet.

”Det här visar att det inte ser ut som vi kanske tror. Det är skolvalet en tydlig indikator på”, säger hon

Varför tror man att ungdomen ska vara mer vänster? De har sett effekterna av vänster, de ser vad vänster har serverat. Vänster representerar deras egen ungdom och här är vi nu.

Nej då, kidsen är smartare än så!

Själv skulle jag säga att det är precis som förväntat. Hur länge går det att gnälla och lägga bördan på våra barn innan de tar ansvaret på sig själva för att rätta till våra misstag? Vi tror att det räcker med att sitta och hylla en skolflicka med flätor på Facebook och känna sig som en god människa med ”rätt värdegrund”.

Men våra barn har genomskådat detta.

Oavsett vilket block man står på visar detta att generationen efter oss ser sig ansvariga att lösa problemen. Jag vet inte om det är bra eller sorgligt. De har sett sina föräldrar hylla en liten flicka som skolkar för klimatet och ungdomar som av ren rädsla engagerar sig i frågan. Istället för att fixa problemen de själva orsakat, lutar sig många tillbaka för att låta nästa generation städa upp. Och de tar ansvaret.

Skolvalet visar med all tydlighet att ungdomar ser någonting generationen före dem inte ser. De ser vilken typ av framtid de är på väg in i och de är inte imponerade. Uppror ser annorlunda ut framöver och jag kan inte annat än att applådera, det finns trots allt hopp.

Skribent: Aida Reva

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter