Debatt: Ekvationen går inte ihop! Så ser vårt försvar ut

Detta är en debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna i texten, inte Frihetsnytt. Hos oss får alla åsikter komma fram, även om de är obekväma. Vi står för riktig yttrandefrihet.
I denna debattartikel jämför Tommy Ulmnäs den senaste tidens krigsprat från politikerna med hur väl förberett Sverige egentligen är för en väpnad konflikt. På många områden råder det stora brister, framförallt vad gäller ungdomarnas försvarsvilja.

Vi den årliga konferensen med Folk och Försvar i år fick de närvarande en allvarlig varning för vad som hänt och händer i Sverige i allt snabbare takt!

Överbefälhavaren, Micel Bydén uttryckte det som att nu är bekvämligheten slut!

Vi kan inte utreda mer vi måste agera! Ju mer detaljstyrd försvarsmakten är av våra politiker desto mer hindrar man Försvarsmakten att göra sitt jobb!

NATO är inte vår fiende utan vår främsta vän! Vårt medlemskap i denna försvarsallians måste påskyndas.

Vi håller på att bygga upp vårt försvar igen, men det kommer att ta tid och kosta mycket pengar.

Så långt ÖB.

Det nuvarande läget

Vi står inför ett läge där galningen på andra sida Östersjön har visat att militära insatser i grannländerna är helt ok och att konsekvenserna av en sådan inställning inte bekymrar vederbörande.

Vi måste förstå att den ryska ledningen är beredd till mycket höga risktaganden och att antalet dödsoffer i sammanhanget är av mindre betydelse.

För Sveriges del måste det bli ett totalt uppvaknande och minst tre generationer av svenskar blir tvingade att se den verklighet vi lever i.

Vi som föddes på 40- och 50-talet växte upp med ett samhälle som i allra högsta grad ständigt var medvetet om att kriget stod precis utanför dörren. Vårt samhälle var präglat av en total folklig insikt om behovet av starka ledare på alla områden och auktoritet var självskrivet i såväl vardagslivet som i de officiella sammanhangen.

I själva folksjälen var det inbyggt en grundmurad acceptans för ordning, reda, disciplin, respekt, hänsyn, artighet, omtanke och omsorg om varandra.

Annan mentalitet hos de yngre generationerna

De tre senaste generationerna som kom efter oss har inte en aning om vad sistnämnda begrepp står för än mindre behovet av att de efterlevs.

Det är nu de här generationerna som helt plötsligt ska förstå och ta till sig

Dessa fundamentala begrepp och levnadsvillkor för en nation som ska överleva.

Människor som under hela sin uppväxttid blivit indoktrinerade till att tro att lagar och regler är till för andra och inte än själv och att all form av auktoritet ska bort och ifrågasättas och protesteras mot, ska nu bland annat kallas in till det militära för att lära sig hur man försvarar sig mot en beväpnad fiende.

De som vägrar att infinna sig och protesterar mot militär tjänstgöring kommer att bestraffas med fängelse.

De som väl är på plats kommer omedelbart att mötas av befäl som pekar med hela handen och ger order om vad respektive värnpliktig ska göra i olika situationer.

Det vill säga de kommer att mötas av en enorm auktoritet som inte på några vis kan ifrågasättas.

Auktoritet måste byggas upp

Alla dessa nya värnpliktiga som ska fås att förstå att om de inte gör som de blir tillsagda så blir det stora konsekvenser för vederbörande.

Det kommer att sättas vapen i händerna på dem och målet med den militära träningen är att lära sig döda så snabbt och effektivt som möjligt, i annat fall så blir man i en krigssituation snabbt dödad själv.

De nya värnpliktiga som vi talar om har alla vuxit upp med att det är helt ok att slå skolläraren på käften om man tycker något annat än läraren.

Det är helt ok att komma till skolan när det passar, det har inte läraren något att säga till om. Läraren ska göra som eleverna vill och ska betygsättas av eleverna. Den lärare som inte vill godkänna en elevs skolresultat blir genast föremål för den elevens föräldrars missunnsamhet och även utsatta för hot inför de andra eleverna.

Att ge sig på en lärare med våld är idag mycket förekommande och denna verklighet blir värre för var dag som går enligt ständigt återkommande rapporter från Arbetsmiljöverket.

Tiotusentals och åter tiotusentals lärare har slutat att jobba som lärare därför att det råder totalt kaos i väldigt många skolor.

Från skolverket går det ständigt ut uppmaningar till skolledningen på alla skolnivåer att det inte är elevernas fel att det råder kaos i skolorna utan det är lärarna det är fel på som inte klara sitt jobb!

Varför ska man strida för ”skitlandet” Sverige?

Här har vi således de generationer av unga svenskar som nu ska bli utbildade och utrustade med vapen för att försvara oss mot militära attacker från främmande makt.

Det finns nu mängder av enkäter som visar att en mycket stor del av de unga generationerna inte alls vill försvara Sverige. De känner ingen samhörighet alls med det vi kallar vårt fosterland. De tror inte att vi har någon historia som är vår, de tror inte att vi har några traditioner eller kultur att försvara.

Med andra ord vi har inget som dessa generationer tycker är värt att försvara. Deras föräldrar som de bett att fara till varmare länder är inget som de heller känner någon plikt att försvara.

De har ju under hela sin skoltid och uppväxttid fått lära sig att Sverige inte är något att värna om i något som helst sammanhang. Varför ska de då bli tvingade till att med väpnat våld försvara ”skitlandet” Sverige?

Som om detta faktum inte skulle vara nog har vi importerat människor från andra kontinenter som inte på något vis har någon försvarsvilja av Sverige. Deras ambitioner och inriktning är ju uttalat att de ska ta Sverige ifrån oss så fort som möjligt och införa sin kultur.

Detta måste göras

Med andra ord har vi i stor skala både utrikes och inrikes fiender som vill oss illa. Vad gäller inrikes hotet talar vi numera om flera miljoner hitkomna människor från andra kontinenter, som uteslutande har sina lojaliteter till andra religioner än vår och andra lagar som de lyder helt utanför våra egna regelverk.

Den eller de som nu ska skapa en försvarsmakt och samtidigt införa lag och ordning i vårt land i ljuset av en helt okontrollerad kriminell verksamhet, i stort sett helt styrd av invandrare får nog ingen lätt uppgift.

Jag vill inte vara helt negativ och orolig, men jag ser landet Sverige som snart slut som egen nation. Det enda som kan vända utvecklingen mot rätt håll är att vi åter får in auktoritet på alla nivåer, att alla utredningar slängs i papperskorgen och att verklig verksamhet börjar ske på alla områden.

Samtidigt måste vi få folk att förstå att alla subversiva vänsterkrafter i alla sammanhang måste tas bort omedelbart. Vi kan inte ha myndighetschefer som fått sina tjänster på politiska meriter.

Vi måste rösta bort kommunisterna, miljöpartisterna, sossarna, centerpartisterna och liberalerna från vår riksdag! Det är dags för ett tvåpartisystem! Vi behöver något som vi saknat de senaste 50 åren, handlingskraft och ett arbete inriktat för det Sverige vi en gång var!

Vi måste återskapa ett folk som känner sig stolta över sitt land! Klockan har nu slagit fem över tolv! Vi kan inte vänta med att sätta igång och arbeta för att rädda vårt fosterland Sverige!

Skribent: Tommy Ulmnäs         

Jurist, Forskare, Författare och Föreläsare.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

3 KOMMENTARER

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter