Debatt: När lögnen blev basen för vår utrikespolitik

Detta är en debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna i texten, inte Frihetsnytt. Hos oss får alla åsikter komma fram, även om de är obekväma. Vi står för riktig yttrandefrihet.
Johan Nordquist bemöter i denna debattartikel flera av de påståenden som svenska politiker, inte minst utrikesminister Tobias Billström, gjort om Nato och kriget i Ukraina.

När jag läser regeringens utrikesdeklaration med anledning av Sveriges Nato-medlemskap från den 20 mars, häpnar jag över alla de påtagliga och uppenbara lögner man uttrycker i både tal och skrift.

Det är ett tjugotal lögner som vittnar om en djup okunnighet i bästa fall alternativt ett moraliskt förfall gränsande till rent bedrägeri som kommer till uttryck i detta viktiga dokument.

Lögner får inte stå oemotsagda, de måste bemötas, därav denna artikel.

De värsta lögnerna

Jag ska här ta upp de mest flagranta.

  • Tobias Billström upprepar det ständiga mantrat om ”Rysslands fullskaliga invasion a Ukraina”.
  • ”Sveriges Natomedlemskap är en direkt följd av detta olagliga, oprovocerade och oförsvarliga anfallskrig”
  • ”Rysslands mål med kriget är att återskapa ett imperium och med våld omkullkasta den europeiska säkerhetsordningen”.
Bill Burns. Foto: Wikipedia/ Department of State. Bureau of Administration
Bill Burns. Foto: Wikipedia/ Department of State. Bureau of Administration

För det första, herr Billström, sluta prata om ”fullskalig” invasion! När man går in med 90.00 man mot en armé på 600.000 tusen man och efter två veckor sätter sig ned och förhandlar om att fullfölja Minskavtalen så är det minst av allt en ”fullskalig invasion”. Det var ett sätt att få slut på de ständiga attacker som befolkningen i Donbass hade fått utstå i åtta år, med 14 000 döda som följd.

Är herr Billström verkligen inte medveten om historien om hur Ryssland ser på ett ukrainskt medlemskap i Nato? Läs i så fall ”Njet means Njet” av Bill Burns, USA:s dåvarande Moskva ambassadör, som 2008 skrev detta långa memorandum om vad det skulle innebära om Nato fortsatte att expandera till Ukraina.

Att påstå att Rysslands speciella militära operation (SMO) var oprovocerad är djupt bedrägligt och lögnaktigt. Den var i allra högsta grad provocerad och framtvingad av Nato och Ukrainas ständiga aggressioner mot Ryssland och de ryssar i Donbass som motsatte sig en etnisk rensning av allt ryskt, utförd av en Nazi-inspirerad diktatur i Ukraina.

Stödjer en diktatur

Att vi stödjer en diktatur som Ukraina är minst sagt bedrövligt. Är herr Billström inte medveten om den statskupp som CIA orkestrerade i Kiev 2014 och som störtade en folkvald regering bara för att de ville vara neutrala, illustrerad av Viktoria Nulands uttalande ”vi har investerat 5 miljarder dollar i Ukrainas demokratiutveckling”? Detta i det mest korrumperade landet i Europa.

Jag kan upplysa herr Billström om att de krafter som tog makten kom från nynazistiska rörelser som Svoboda, Högra Sektorn och Azovbataljonen med flera och de hade alla Stepan Bandera som nationell hjälte. Slå upp dessa namn på Wikipedia om inte annat och informera dig själv.

Hade det varit ok att stödja en regim som hyllade Hitler, hade hans porträtt överallt, och som tog efter nazisternas metoder? Det är precis det ni gör vad gäller Ukraina! Ni utnyttjar folks okunnighet om detta faktum, men de för samma politik mot ryssar som nazisterna förde mot judar, etnisk rensning. Att dölja dessa fakta speglar bara ditt hat gentemot Ryssland, det är ju så långt ifrån hedervärda svenska värderingar man kan komma!

Herr Billströms påstående att Ryssland ville ”återskapa ett imperium” är en ren lögn, det finns ingenting som stödjer detta! Att Ryssland inte accepterar att Nato monterar upp sina baser i Ukraina är väl ganska självklart, då Nato har visat sådan fientlighet mot Ryssland. Hur hade USA reagerat med ryska baser på Kuba? Inte annorlunda än vid Kubakrisen 1962!

Arrogant fientlighet

Så varför är det så svårt att förstå Rysslands invändningar, speciellt som Nato har en avskräckande historia om att föra anfallskrig i Serbien, Afghanistan, Irak, Libyen och nu senast i Syrien? Företrädare för Nato har behandlat Ryssland och dess legitima säkerhetsintressen med en arrogans som är häpnadsväckande och avskyvärd.

Vid upprepade tillfällen har man pratat om behovet av att dela upp Ryssland så de inte skulle kunna utgöra ett hot mot USA:s dominerande ställning. Ryssland har fört en sansad och respekterad politik som har vunnit stort stöd runt om i världen. Det är bara i Väst med dess hjärntvättade politiker som för en ren lögnaktig och hatfylld propaganda som ”Ryssofobin” frodas.

Att Ryssland ”steg för steg undandragit sig rustningskontrollens begränsningar” är en direkt lögn. Det är i stället USA som gjort detta genom oärligt och vilseledande agerande enligt Scott Ritter.

Scott Ritter. Foto: Wikipedia/ RadicalHarmony
Scott Ritter. Foto: Wikipedia/ RadicalHarmony

Det skulle här bli för långdraget att påpeka alla herr Billströms lögner jag kan bara konstatera att han och regeringen genom sitt agerande utsätter Sverige för stor fara genom att göra oss till en fiende till Ryssland helt utan anledning, då de aldrig på något sätt varit ett hot mot oss. Vi blir nu en knähund till USA/NATO med dess hysteriska krigsiver, se bara vem som har orsakat de allra flesta krigen de senaste 70 åren, USA/NATO!!

Ukraina kommer att förlora kriget, vad Sverige och Nato än gör. Vi har hjälpt till att utplåna en hel generation ukrainare och hjälper nu till att fullständigt föröda detta land genom att försöka förlänga kriget, genom att skicka pengar och vapen.

Fredsförslag som förkastades

Erkänn istället det faktum att ett fredsavtal låg på bordet den 1 april 2022 men som förkastades av Nato då man ville använda Ukraina till att besegra Ryssland, om så till den sista ukrainaren. Detta groteska vägval kommer herr Billströms lögner aldrig kunna dölja. Han och vår regering är medansvariga till detta tragiska och undvikbara öde som drabbat Ukraina genom att de ge fritt spelrum för sitt hat gentemot Ryssland.

De tror nog så mycket på sina egna lögner och är så inne i sin ”bubbla” att de inte förstår innebörden av att ”Ukrainas framtid är i Nato” som de påstår. Det kommer aldrig att hända!! Skulle så ske skulle det ju innebära kärnvapenkrig, något som herr Billström tycks vara helt omedveten om, vilket gör honom direkt farlig för Sverige.

Herr Billströms lögner och aggressiva uttalanden mot Ryssland, kommer få en hård och skoningslös dom av sansade historiker och det kommer bli en milstolpe i Sveriges förfall som en hedervärd nation men nu på väg mot avgrunden.

Finns det ingen i vår riksdag som vågar stå upp för sanningen? Är alla bara fega, hjärntvättade, korrumperade hatfyllda ynkryggar? Döm själva gott folk.

Skribent: Johan Nordquist

PS. se mina tidigare artiklar i serien Drömmen om det goda samhället del 7, 8 och 9 med dess länkar till källmaterial.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

1 KOMMENTAR

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter