Debatt: Om man utrotar ondska med ondska blir man ond

Detta är en debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna i texten, inte Frihetsnytt. Hos oss får alla åsikter komma fram, även om de är obekväma. Vi står för riktig yttrandefrihet.
I denna debattartikel argumenterar Pernilla Svensson för dubbelmoralen i hur omvärlden förhåller sig till Ryssland jämfört med Israels krigföring på Gazaremsan.

Fram till april 2024 har Israelerna dödat runt 15 000 palestinska barn och totalt runt 34 000 Palestinier. Detta under en tid av endast 6 månader, vilket innebär runt 83 dödade barn per dag.

I kriget mellan Ryssland och Ukraina har Ryssland dödat ca 600 Ukrainska barn och sammanlagt runt 70 000 Ukrainska soldater under 26 månader. Detta innebär ca 0,8 dödade barn per dag. Det har varit runt 100 gånger fler barn som dödats varje dag i Palestina än i Ukraina.

Fördömer Ryssland – tiger om Israel

Västvärlden fördömer Rysslands ockupation av Ukraina, hävdar att Ryssland begår krigsbrott och bryter mot mänskliga rättigheter. Ryssland har blivit isolerat av västvärlden, sanktioner och handelsförbud har införts, vilket inte skett mot Israel.

Det är extremt uppenbart att västvärlden och USA inte agerar utifrån sunda värderingar, moral och mänskliga rättigheter eftersom de fördömer Ryssland och stödjer Israel. Det är höjden av dubbelmoral att man åberopar mänskliga rättigheter gällande kriget mellan Ryssland och Ukraina, men inte mellan Israel och Palestina.

Ett folkmord

Detta är folkmord mot Palestinierna och Israels vedergällning mot Gaza står inte i paritet till Hamas illdåd i Israel. Det blir skrämmande tydligt att det är politik, ekonomi och andra parametrar som styr, och inte omsorg om människoliv och mänskliga rättigheter.

Om man anser att det är ok att Israel dödar 15 000 barn under 6 månader och inte kallar det för folkmord, då är man psykiskt sjuk och ond.

Skribent: Pernilla Svensson

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

2 KOMMENTARER

 1. Om man använder ondska som slagträ kommer den åter som en bumerang.
  Hämndens hela filosofi i en oänderlig spiral, där slutet blir definitivt för alla
  involverade. Mellanöstern är hämnarnas näste med förlegade språkbruk och skrifter
  som inte kan lyfta människan till ett högre plan.

 2. Enda lösningen som jag ser det är att Gaza återförenas med Egypten och Västbanken med Jordanien och att Golanhöjderna återlämnas till Syrien.
  Då blir människorna medborgare i ett islamskt land.
  Palestinska ledare är totalt korrupta . Jag har tidigare skrivit om alla miljarder Arafat efterlämnade , pengar som skulle gått till utveckling av det palestinska samhället men i stället hamnade på Herr Arafats konto i Credit Suisse.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter