Debatt: Våldtäkten på Moder Svea – Del 2: Från fredsmäklare till krigshetsare

I denna debattartikel går Carl Lindqvist igenom hur svenskarna manipuleras till att ta stenhård ställning för enbart ena sidan i internationella konflikter, även i fall där det kan skada svenskarna.

Läs även del 1: https://frihetsnytt.se/debatt-valdtakten-pa-moder-svea-del-1/

Vi har gått ifrån att vara fredsmäklare till att bli krigshetsare. Inte konstigt vi är rädda när vi utmanar Ryssland. Många som gjort lumpen genom åren vet om att det alltid varit ryssarna som är vår yttre fiende. De använder en fiende som aldrig någonsin agerat som fiende förrän nu, när vi faktiskt börjat hota dem. Nu har risken för krig blivit som störst under modern tid.

Nato har piskat upp hatet mot Putin och Ryssland. I Sverige frodas rädslan och vi går sedan en tid tillbaka och väntar på att Ryssland skall anfalla även oss. Både Sverige och resten av Europa har i princip redan gått in i kriget, eftersom vi så uppenbart stöttar Ukraina med vapen i stället för att fokusera på fredsförhandlingar.

Vi hyser en stor oro för att Nato kommer att provocera fram en rysk attack. Det kan bli en påhittad anledning eller exempelvis ett mindre överskridande av en gräns, som bemöts och sedan får oproportionerliga konsekvenser för Europa.

Så borde en konflikt lösas

Tucker Carlson. Foto: Wikipedia/ Gage Skidmore/ CC BY-SA 2.0 DEED
Tucker Carlson. Foto: Wikipedia/ Gage Skidmore/ CC BY-SA 2.0 DEED

Nato ses av många i västvärlden som de goda och det är förvisso Nato som har störst muskler och resurser. Tucker Carlson berättar i den senast nämnda intervjun om ett exempel på hur man som far bör lösa konflikter. Om familjefadern kommer hem och två av hans barn slåss, då är det första han gör att få dem att sluta slåss och först därefter reda ut vad som hänt.

Det går inte att komma hem och be dem fortsätta slå. Han liknar USA vid fadern, som borde göra samma sak gällande Ukraina. Om USA nu har en hög moral och inte har andra politiska och ekonomiska intressen som styr, då skulle de valt att agera på ett annat sätt och lägga mer energi och pengar på fredsförhandlingar. Vi har år 2024 och stormakterna krigar, vi kan bättre som världsmedborgare.

Alla ungdomar som gör lumpen, yrkesverksamma militärer, alla de som idag uppmuntrar och bidrar till krig eller stödjer Ukraina kriget, bör känna till att detta i grunden inte syftar till mänskliga rättigheter och att skapa fred. Kriget handlar i grunden om makt och pengar. De som står bakom krigsindustrin vill tjäna mer pengar och då behövs mer krig. Det resulterar i att vi skickar fler människor in i döden för att få ska tjäna mer pengar, oavsett vilket land eller vilken sida man står på.

Vill du stödja det?

Det är uppenbart att det inte längre är inne att prata om fred, eller att fredsdiskussionen på något sätt ska tillåtas komma ut i massmedia. Vi skall fokusera på krig och få fart på militärindustrin. Detta blir extra tydligt när de statliga bidragen till Svenska fredsorganisationer 2024 helt har strukits.

Sveriges största fredsorganisation, Svenska Freds, har under 100 år fått stöd från regeringen för att aktivt bedriva fredsarbete. Sammantaget handlar det om 20 Miljoner i stöd fördelat på 18 organisationer under 2023. Samtidigt uppgår försvarsbudgeten 2024 till 119 miljarder kr, den ökar med 27 miljarder från 2023. Fredsarbete och fredsförebyggande arbete står inte längre högt i kurs.

I stället kan vi ta del av information på TV4 Nyheterna den 7 mars om att Sveriges export av vapen till ett hemligt land uppgår till 11,7 Miljarder kronor. Tvåan på listan som köper vapen av Sverige är USA, som handlar för 3,5 miljarder. Hur kan en öppen demokrati acceptera att vi säljer enorma mängder militärt material och vapen till ett hemligt land?

Statsministern har inga kläder

Nej, det var kejsaren som inte hade några kläder. Alla såg, men den enda som sa något var det lilla barnet, eller den som var i kontakt med det lilla barnet inom sig. Han utbrast: Han är ju alldeles naken! Då såg alla, då såg alla sanningen precis som den var. Men, vem säger något idag, något om alla de falsarier som vi dagligen matas med?

Statsministern har som bekant inga kläder, han har rumpan bar. Han har sålt ut Sverige till USA, lyckats få in Sverige i Nato och det är uppenbart att han vill att Sverige ska bli en krigsmakt, från att på pappret varit en fredsmäklare och neutralt så länge vi kan minnas.

När de sista fredsmäklarländerna i världen försvinner och de i stället anser sig ha rätt att upprusta militärt, är vi närmare storkrig och kärnvapenkrig än någonsin, det är sinnessjukt att hetsa stormakter mot varandra.

Det har skett en landskupp mot vårt gamla fria Sverige. Vi har gått med i Nato utan att folket har fått en möjlighet att säga sitt. De folkvalda har agerat helt utan folkets samtycke. Enbart köpta och riggade undersökningar med ledande frågor och massiva påtryckningar från media har gett besluten legitimitet, för att folket ska förledas att tro att det finns en majoritet bakom beslutet.

Underkastelsen

Jan Guillou. Foto: Wikipedia/ Peter Knutson/ CC BY 3.0 DEED
Jan Guillou. Foto: Wikipedia/ Peter Knutson/ CC BY 3.0 DEED

Dessutom har regeringen, i skuggan av Natoprocessen, tecknat ett avtal med USA där de får fri och obehindrad tillgång till 17 svenska militärbaser, i praktiken till hela Sveriges försvar. Se insändare från Jan Guillou i Aftonbladen den 11 Mars. Han beskriver där överenskommelsen i följande citat:

– Den är unik i vår historia och obegripligt långtgående. Det handlar om total underkastelse. Redan i avtalstextens början slås fast att USA ska få obehindrad tillgång till och användning av överenskomna anläggningar och områden.

Guillou nämner vidare att på begäran skall USA även få tillgång till privat mark och anläggningar såsom vägar, hamnar, flygplatser. Amerikanskt flyg skall fritt få disponera svenskt luftrum och amerikansk sjöfart får fritt disponera svenskt territorialvatten.

Slutligen ska all amerikansk militär och deras familjer åtnjuta full immunitet, eftersom Sverige avstår från att utöva straffrättslig jurisdiktion. De slipper också betala moms, tull och TV- avgift, bara för att nämna några exempel.

Vi frågar oss hur detta kunnat hända, utan någon föregående diskussion, inte ens i media. Vi är rädda för rysk ockupation, men ger oss frivilligt in i en amerikansk. Till vilket pris? Och, varför fick vi inte rösta om vem vi ska tillåta ockupera oss? Tidigare var vi alliansfria och de flesta svenskar var inte oroliga för att vi skulle hamna i krig. Nu har vi sålt ut oss till USA och kommer framgent att få leva med oron för krig.

En låg moral

Det spelar inte så stor roll vem som är det regerande partiet i riksdagen så länge man har andra riksdagspartier som säger till när moralen blir för låg. Tyvärr besitter samtliga riksdagspartier idag för låg moral för Sveriges bästa.

Sverige har under längre tid blivit ett alltmer otryggt land att leva i. Med årtionden av dålig styrning är det inte bara från insidan Sverige är otryggt, utan samma riksdag har sett till att vi har ett gemensamt yttre hot. Vad skulle kunna vända otryggheten i Sverige?

När vi letar bland partierna ser vi bara ett enda uppstickarparti som skulle kunna stå för samma syn som vi har, och det är Partiet MoD. Krävs det ett helt nytt parti med en helt ny värdegrund och moralisk kompass för att få Sverige på rät köl? Behövs det att fler vaknar från sitt medberoende i det ekonomiska systemet?

Vi vill ge röst åt barnet inom oss, eller barnen bland oss. Det är dags att tala om vad vi ser. Kanske ser du samma saker?

Att navigera rätt i dessa tider

Hur ska vi kunna klara oss under dessa förutsättningar? Hur kan vi bäst navigera för oss själva och våra kära när systemet och omvärlden ser ut så här?

Vi behöver värna vår fysiska och psykiska styrka, den kommer vi att behöva. Men, vi behöver också värna och öva upp vår kritiska iakttagelseförmåga, vår egen inre kompass och våra värderingar. Vad är det som är viktigt för oss på riktigt? Vilka värderingar är det som vi vill leva med och efter? Vilket samhälle är det vi gemensamt vill skapa?

Konkret betyder detta att reflektera och diskutera med våra familjer och vänner över vad som är viktigt i våra liv, regelbundet träna, meditera och yoga eller det som får oss att må bra. Vi behöver också hitta likasinnade personer och grupper samt omgivningar som ger dig kraft och energi. Sträva mot att jobba med saker som får dig att känna dig mer levande. Hitta det som ger dig energi och mening.

Vistas gärna mer i naturen, gärna varje dag. Gå ut för att känna av och inspireras av naturen, var i nuet, förundras över allt vackert runt oss och dela gärna dina upplevelser med andra. Gör dig till ambassadör och bestäm dig för att bara sprida positiva nyheter och energier! Detta är ett val, ett medvetet val. Mata rätt tankar inom dig, de som gör dig stark och inte stärker din rädsla och ditt hat.

Fundera över vad som ger dig energi. Nu är det tid att kraftsamla, det är inte tid att bränna ut sig för att ett gammalt system som inte längre fungerar ska överleva.

Det är också viktigt att inte låta sig manipuleras eller nedslås sig av allt negativt nyhetsflöde, kanske helt enkelt prova att ta en paus från nyheterna en månad och se hur du mår? Det kan vara viktigt att distansera sig från allt som sker. Det är tankarna som i huvudsak styr vad vi säger och hur vi handlar. Du är inte alla dina tankar precis som du inte är alla dina drömmar, så var observant på vilka tankar du matar.

Kanske kommer du rentav att märka att du börjar se på din omgivning på ett nytt sätt. Kanske ser du till och med att statsministern är naken. Och, vågar säga det!

Skribent: Carl Lindqvist

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

4 KOMMENTARER

 1. Insiktsfullt skrivet!!
  Det tragiska är att vi är så manipulerade och blinda att vi inte inser att vi lierat oss
  med de ”onda” krafterna, krigshetsarna, USA/NATO. Ser man igenom dimridåerna
  som MSM lägger ut, upptäcker man att Putin och Ryssland står för de gamla
  traditionella värderingarna om familj, nation, ärlighet och moral och de samlade Väst
  står för det motsatta. Putin krigar inte mot Ukraina, han krigar mot eliten i Väst som
  vill ha en NWO, ett riktigt ”Orwellskt” samhälle.

 2. Våra prostituerade politiker har sålt sig och folket till globala bankmaffian. Ludren har alltså fått pengar, medans folket fått notan plus ett krig på halsen, förutom invällande kriminella blattar att försörja, en perverterad moral med transor som läser sagor för barn, evigt pridefirande, pedofili, könsförvirrad hjärntvätt.
  Det finns bara ett straff för förrädarna.
  Rejäla allvarssamtal!

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter