Demirok föreslås som ny partiledare för Centerpartiet

Valberedningen i Centerpartiet har föreslagit Muharrem Demirok att bli ny partiledare. Denne kandidat har två misshandelsdomar bakom sig och har lovat att fortsätta linjen att vägra samarbeta med Sverigedemokraterna.

Under onsdagsförmiddagen meddelade valberedningen för Centerpartiet att de föreslår Muharrem Demirok att ta över som partiledare efter Annie Lööf. De senaste 14 åren har han suttit som kommunalråd i Linköpings fullmäktige, samt ledamot i partistyrelsen och verkställande utskott, skriver partiet på sin hemsida.

Av allt att döma kommer han att följa i Lööfs fotspår, med fokus på identitetspolitik och skolan. Han tänker inte samarbeta med Sverigedemokraterna (SD), men uttrycker en viss kritik mot partiet för att det fokuserat för mycket på SD istället för att föra fram sin egen politik, säger han till Expressen.

Han har även hamnat i rampljuset för två misshandelsdomar på nittiotalet, bland annat en oprovocerad skallning som han dömdes för 1995, samt ytterligare en skallning på en studentfest 1999, enligt Expressen.

Roger Richthoff om utnämningen

Frihetsnytt har frågat Roger Richthoff, tidigare riksdagsman för SD och medlem i Försvarsutskottet, om hans tankar kring utnämningen:

”Annie Lööfs globalistlinje är oerhört viktig för Centerpartiet och för honom att följa om han ska bli vald”, säger Richthoff angående uttalandet att Demirok inte tänker samarbeta med SD.

Tror du att valet av Demirok kan föra Centerpartiet närmare Socialdemokraterna?

”Ja det tror jag, en av anledningarna är ju att Centerpartiet och Socialdemokraterna båda är för globalisterna. Det kan vara så att båda partierna siktar på att samarbeta inför nästa val.”

För att se intervjun med Roger Richthoff, klicka på videon längst upp i artikeln

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter