Demokrater tycker att yttrandefriheten är relativ

Toppar i Demokraterna verkar ha svaga instinkter för att skydda yttrandefriheten. Twitter går mot mer öppenhet i alla fall i retoriken, med Elon Musk i spetsen.

Mikrobloggen Twitter har fått en betydelse i den politiska debatten som är svår att överskatta.

Reclaim The Net har nu fått en serie email-meddelanden från Carl Szabo på NetChoice, meddelanden som först kommer från demokratiska topptjänstemän i kongressen och som bland annat tar upp Twitter.

Meddelandena visar att många demokrater tycker att yttrandefriheten är förhandlingsbar, och att det berömda första tillägget i den amerikanska konstitutionen som skyddar yttrandefriheten inte behöver gälla fullt ut.

Hillary Clinton och Hunter Biden tas upp

Meddelandena visar också att demokraterna känner sig motarbetade av både media och Twitter, med exempel från presidentvalskampanjen 2016 där Hillary Clinton sparade känsliga tjänstemail på en dåligt skyddad server.

Även hanteringen av frågan med Hunter Bidens laptop (son till president Joe Biden) där det upptäcktes information om Ukraina-kopplingar, kommer upp till diskussion i mailen som Szabo skickat.

Elon Musk lovar att offentliggöra mer

Elon Musk, som är ny ägare till Twitter, har lovat mera öppenhet till förmån för yttrandefriheten på mikrobloggen, och lovar att lägga fram hur Twitters tidigare censurpolicy har fungerat.

Många traditionella media arbetar med konsekvensneutralitet som publiceringsprincip, vilket betyder att det som är sant och relevant ska publiceras oavsett om det får besvärliga konsekvenser för någon som publiceringen handlar om.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

1 KOMMENTAR

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter