Demokraterna blir utan utlovade pengar när aktivistmiljardär går omkull

Sam Bankman-Fried visar sig ha finansierat Demokraterna med flera miljoner dollar

I samband med att han förlorade sin förmögenhet går vänstermiljardärens filantropverksamhet omkull. Det framkommer även att enbart George Soros överträffat honom i mängden donationer till Demokraterna.

Tidigare i veckan kom nyheten att krypto-miljardären Sam Bankman-Frieds företag FTX, som sysslar med växling av kryptovalutor, ansökt om konkurs. Detta innebar även att Bankman-Fried personligen förlorade alla sina tillgångar och numera är i stort sett barskrapad.

Det innebär även att hans ”filantroporgan” FTX Foundation, som skänkt stora summor pengar till klimataktivistiska organisationer och verksamheter kopplade till Demokraterna, går omkull.

Demokraternas ”näst störste” donator

Under det nyligen avslutade amerikanska mellanvalet utmärkte sig Bankman-Fried som en av de största donatorerna bakom Demokraternas valsatsning. Enbart George Soros överträffade honom som individuell donator.

Enligt hemsidan Open Secret kvalade Bankman-Fried in på sjätte plats på listan över valets största donatorer, efter ”vinnaren” George Soros och republikanskt färgade sponsorer som Richard Uihlein, Kenneth C. Griffin, Jeffrey S. & Janine Yass samt Timothy Mellon.

Bankman-Fried bidrog med 39,826,856 dollar till Demokraterna, jämfört med Soros 128,485,971 dollar. Skillnaden bestod dock ytterligare i att Bankman-Fried även bidragit med 235,200 dollar till Republikanska kandidater, medan Soros inte gav dem någonting.

Tidigare i maj hade Bankman-Fried aviserat att han kunde spendera uppemot en miljard dollar på Demokraternas valkampanj inför presidentvalet 2024. I och med aktivistmiljardärens ekonomiska kollaps rör det sig om pengar som Demokraterna inte kommer att se skymten av.

Undersökning om kriminell aktivitet

Det har inte framkommit om Demokraterna kommer att driva ett åtal mot Bankman-Fried utifrån att han skulle ha lurat investerarna och förskingrat pengar. I Tucker Carlsons program på Fox News Channel, Tucker Carlson Tonight intervjuas den politiske kommentatorn Vivek Ramaswamy. Enligt Ramaswamy kan Bankman-Fried komma att åtalas av de demokratiskt styrda myndigheterna, då han dragit på sig deras vrede genom att enbart ha levererat 400 miljoner dollar, utav de en miljard dollar som tidigare nämnts.

Det framkommer även att myndigheterna på Bahamas utreder om brott varit inblandat i kraschen, rapporterar Reuters. FTX var baserat på Bahamas och Bankman-Fried är bosatt på ö-nationen, vilket möjliggör för landets myndigheter att utreda honom.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter