Demokratisk guvernörsaspirant avslöjas som radikal abortförespråkare

Finns det verkligen något stöd för fri abort?

Demokraternas kandidat till posten som guvernör i Arizona, Katie Hobbs, pekas ut som förespråkare av abort fram till födseln. När hon konfronteras försöker hon slingra sig.

I media brukar abortfrågan och en obegränsad tillgång till att ta bort fullt friska foster i ett sent skede, lyftas fram som en ”garant för demokratin”.

Men, som Frihetsnytt tidigare rapporterat om, är inte stödet för fri abort särskilt starkt hos den breda massan, inte ens bland de som kallar sig feminister.

Demokrat, tillika radikal förespråkare ställs mot väggen

Om demokraten Katie Hobbs skulle väljas till ny guvernör i Arizona, är risken stor att hon kommer arbeta för radikalt liberala abortlagar.

I en direktsänd utfrågning fick hon frågan om hon stödde Arizonas nuvarande gräns på 15 veckor eller om hon skulle sikta på att sänka gränsen, rapporterar Fox News.

Hobbs kunde inte ge ett klart besked, hon började slingra sig och det enda svar hon kunde ge duckade för frågan och hon sa att det är ”ett väldigt personligt beslut som hör hemma mellan en kvinna och hennes doktor”.

Hon ville inte heller ge ett klart besked om vilken veckogräns som hennes administration kommer att företräda.

Detta talar för två saker: Demokraterna kommer att verka för radikalt uppluckrade abortgränser, men vågar inte stå för det; fri abort har inte ett sådant brett stöd hos befolkningen som media och politiker vill ge sken av, att de öppet vågar propagera för det.

Barnlöshet hyllas, samtidigt stänger abortkliniker

I media har en allt tydligare trend börjat visa sig där man aktivt tar ställning mot att folk, i synnerhet vita, skaffar barn.

Samtidigt som abort ses som en grundstomme i det demokratiska samhället, så lyfter media fram personer som av olika anledningar valt att inte skaffa barn.

Det är givetvis deras rättighet att göra det, men flera av dem väljer att aktivt propagera för att folk inte ska skaffa barn, där det beskrivs som ”egoistiskt”. Varför? På grund av ”klimatkrisen”.

Samtidigt, i USA, fortsätter trenden med abortkliniker som stänger. Mycket kan tillskrivas den nya lag som klubbades igenom av högsta domstolen i somras, där varje delstat tillåts att själv ta ställning till sin respektive abortlagstiftning.

Det finns inget som tvingar delstaterna till förbud mot abort, utan finns det ett uttalat stöd eller motstånd hos väljarna så kommer de, alltid trendkänsliga, politikerna att tvingas lyssna till det.

Abort och barnlöshet bidrar till populationsproblem

Europa och en stor del av Östasien står redan inför problemet med krympande befolkningar och propagerande för barnlöshet, frivilliga steriliseringar och aborter kommer bara att öka på problemet.

Samtidigt talar den demografiska utvecklingen i Afrika för att kontinentens befolkning kommer att fyrdubblas till 3,9 miljarder invånare år 2100.

Predikarna av befolkningsbegränsning i Europa och USA är ofta samma slags personer som brukar predika för öppna gränser, så de har nog redan tänkt ut sin ”lösning” på de demografiska problemen i både Europa och Afrika.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter