Demonstranterna i ”Freedom Convoy” ger inte upp

Under firandet av Kanadas nationaldag i fredags blandades frihetsdemonstranter från Freedom Convoy med festdeltagare.

Firandet av Kanadas nationaldag i fredags den 1 juli blev också ett tillfälle för demonstranter mot Covid-19 restriktioner och vaccinpass att återigen samlas i större grupper i huvudstaden Ottawas centrala delar. Representanter för en av de demonstrerande frihetsivrarna säger att de avser att ha en närvaro i Ottawa under hela sommaren.

En av arrangörerna från vinterns stora Freedom Convoy, Jerome O’Sullivan, var under den kanadensiska nationaldagen tillbaka i frontlinjen och ledde den stora demonstrationsmarschen för frihet i Ottawas centrala delar.

”Vi vill bara fortsätta att hålla farten uppe och göra folk medvetna om att det finns många problem i det här landet och att vi inte vill landa i kommunism. Vi vill se till att våra barn får växa upp i ett samhälle som upprätthåller kanadensarnas grundläggande rättigheter och friheter”, sade O´Sullivan under fredagens demonstration.

En av talarna på Wellington Street, där demonstranterna samlades, Tom Marazzo, en av grundarna av Veterans 4 Freedom, har tidigare sagt att de har för avsikt att upprätthålla en närvaro i Ottawa under hela sommaren.

Demonstrationsarrangörerna ställde in en picknick som hade planerats i Strathcona Park på fredagsmorgonen, med hänvisning till en våldsam incident vid National War Memorial på torsdagskvällen, där en stor folkmassa samlats för att markera slutet på evenemanget ”Marschen för frihet”.

Demonstranterna framför Parliament Hill sjöng sånger om att befria Pat King och Tamara Lich, som var huvudorganisatörer av ”Freedom Convoy” i Ottawa tidigare i år. Pat King och Tamara Lich sitter i fängelse till följd av deras protester.

Polisnärvaron var massiv i staden även dagarna innan. Fyra personer greps nära War Memorial i torsdags och dessa gripanden ska ha haft en koppling till angrepp på poliser, enligt polisen själv. Ottawapolisen stängde också snabbt av ett bord där anti-Trudeau-knappar delades ut.

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter