Demonstration mot censur, med Rittenhouse, stängs ned

En demonstration mot censur som skulle ha hållits vid ett bryggeri i Texas stängs ned med hänvisning till att värderingarna inte stämmer överens. Anledningen ska vara att Kyle Rittenhouse, som friades efter att ha dräpt två vänsterextremister i självförsvar, kommer delta.

Med hänvisning till att en demonstration mot censur inte delar dess värderingar, har Southern Star Brewing Company i Texas, där demonstrationen skulle ha hållits den 21 januari, meddelat att den inte kommer att bli av, rapporterar Fox News.

En av de som skulle delta på demonstrationen är Kyle Rittenhouse, som i november 2021 friades för att i självförsvar ha dräpt två våldsamma vänsterextremister och skadat en, när dessa ingick i en mobb som härjade i ett bostadsområde i samband med en Black Live Matter-demonstration. Rättegången utsattes för omfattande påtryckningar från Demokraterna och vänsterextremister att fälla Rittenhouse.

Han kunde ha dömts till livstids fängelse, men friades på samtliga punkter. Han har dock utsatts för politiska trakasserier utanför domstolsvärlden. Samma månad som han frikändes hade politiska aktivister på Arizona State University krävt att han skulle stängas av från kurser, och fyra vänsterextrema studentorganisationer kallade honom ”mördaren Kyle Rittenhouse”.

Stödjer inte företag som inte stödjer det första grundlagstillägget

Bryggeriets censur av en demonstration mot just censur, väcker hård kritik. I ett inlägg på Twitter skriver Rittenhouse att dessa har böjt sig för den ”politiskt korrekta massan” (eng. ”woke crowd”).

Han aviserar även att han inte kommer att stödja företag som inte stödjer det första grundlagstillägget i den amerikanska konstitutionen, vilken säkerställer yttrandefrihet, pressfrihet, mötesfrihet och petitionsfrihet (rätten att påtala missförhållanden och föreslå politiska förändringar utan att utsättas för repressalier).

Att ett privat företag väljer att dra sig ur en tillståndsgiven demonstration är endast en del av problemet. Huvudproblemet ligger i det faktum att politiska aktivister genom påtryckningar kan blockera andras rätt till yttrandefrihet.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter