onsdag, 28 september, 2022

Demonstration mot Nato i Stockholm den 28 maj

Regeringen undertecknade i tisdags Sveriges ansökan till Nato – något som till mångas bestörtning skedde utan folkomröstning och nästan helt utan debatt. Men motståndet mot anslutningen är fortfarande starkt och nästa lördag hålls en demonstration i Stockholm mot att Sverige ska ansluta sig.

Arrangörerna, bland annat Frihetsrörelsens Max Winter, skriver på Facebook:

”NEKA NATO!
Den 28 maj kl 14.00 kommer vi att ha en demonstration på fatbursparken i Stockholm för att neka nato, och stå upp för fred och frihet.
Sveriges politiker försöker använda rädslan för Ryssland för att få igenom Nato medlemsskap. Detta måste vi sätta stopp för. Sverige har länge värnat om fred och alliansfrihet, och vi behöver stå upp nu för att bevara den. Politikerna menar att NATO-medlemskap är nödvändigt för att vara trygga, men vi ser snarare att detta är en medveten provokation som kan leda till ett storskaligt krig och ekonomisk kollaps – något som är motsatsen till trygghet och aldrig kan vara svaret för frid och folkets bästa.
Den 28 maj samlas vi därför för NEKA NATO, och visa på att folket vill bevara den svenska alliansfriheten och neutraliteten. Vi kommer att enas från alla håll och kanter i samhället, och säga;
Nej till Nato!
Nej till krig!
Ja till frihet.
Ja till fred.
Stå upp du med och gör din röst hörd.”

Hjälp oss! Dela artikeln i sociala medier

Senaste nytt

Ny metod för cancerbehandling

- Annons -

Liknande artiklar