Demonstration mot WHO den 1 oktober 15:00 – 18:00 – Andreas Sidkvist berättar

Uppdatering 2023-09-27: Förtydligande om var demonstration och vart den kommer att gå
Söndagen den 1 oktober, klockan 15:00-18:00, kommer en demonstration mot Världshälsoorganisationen (WHO) att gå från Tjurbergsparken till Medborgarplatsen i Stockholm. En av arrangörerna, Andreas Sidkvist från Partiet MoD, berättar om manifestationen.

Världshälsoorganisationen (WHO) genomför just nu förändringar i sin författning, som innebär att den ickestatliga organisationen kommer att gå från att vara rådgivande, till att kunna styra enskilda länders agerande när en pandemi blir utlyst.

Av den anledningen pågår nu kampanjen ExitWHO, vars syfte är att Sverige ska lämna organisationen. På hemsidan kan man göra som över 14 000 andra personer och skriva under ett upprop för att Sverige ska lämna.

För att ge ytterligare uppmärksamhet åt kampanjen anordnas en stor demonstration i Tjurbergsparken på Södermalm i Stockholm, söndagen den 1 oktober klockan 15:00-18:00. Demonstrationen går från Tjurbergsparken till Medborgarplatsen, där talen kommer att hållas.

På plats kommer följande personer att tala:

  • Sasha Latypova, pensionerad forskningsledare, med 25 års erfarenhet av att genomföra kliniska prövningar.
  • Hans Zingmark, legitimerad läkare vid avdelningen för internmedicin, Halmstad sjukhus.
  • Meryl Nass, medicine doktor. Specialist i internmedicin som har varit forskare och aktivist inom områdena biologisk krigföring, pandemier och vaccinskador i 35 år.
  • Pierre Kory, specialist i lung- och intensivvårdsmedicin och tidigare biträdande professor samt chef för intensivvårdsavdelningen vid University of Wisconsin
  • Elsa Widding, riksdagsledamot. Har tidigare blivit intervjuad av Frihetsnytt.
  • Michèle Wilcox, sjuksköterska,

Därför ska man delta på demonstrationen

Andreas Sidkvist. Foto: Partiet MoD
Andreas Sidkvist. Foto: Partiet MoD

Frihetsnytt har talat med Andreas Sidkvist, som även är en av arrangörerna, om manifestationen och dess budskap.

Berätta lite kort om demonstrationen och dess paroll.

Exit WHO är en kampanj som vi kör tillsammans med Läkaruppropet och Sjuksköterskeuppropet, samt andra som var aktiva under ”Nej till vaccinpass”-demonstrationen. Syftet är att visa allmänheten vad som är på gång när det gäller WHO:s förändringar av sitt internationella hälsoreglemente.

Demonstrationen handlar om att bevara Sveriges suveränitet. Om de här förändringarna genomförs, då kommer Sverige att vara tvunget att underkasta sig Världshälsoorganisationens diktat. Vi kommer inte att kunna ha en egen vetenskapligt förankrad folkhälsopolicy, som vi hade initialt i Sverige, där vi inte införde hårda lockdowns eller tvingade folk att bära mask, vilket ändrades sen när politikerna gick in och tog över.

De håller ju redan på att anpassa lagstiftningen nu. Smittskyddslagen håller på att ändras. Grundlagen håller på att ändras, vilket togs på initiativ av Morgan Johansson, så att regeringen ska få kraftfullare mandat. Nu ska vi ge bort ännu mer av vår frihet och självbestämmande. Det innehåller en massa ändringar i de här stadgarna, som är oroväckande.

Vilka är det som arrangerar demonstrationen?

Det är jag, som kommer från MoD. Vi har ett öppet utskott med folk från Läkaruppropet, Sjuksköterskeuppropet och engagerade medborgare som är med.

Varför ska man delta?

Om man vill kunna ha möjlighet att bestämma själv över sin kropp och sin frihet och inte vill tvingas in i ett globalt system med hälsocertifikat, eller vad de nu kommer att kalla det framöver, där de kan villkora ens deltagande i samhället, om man har genomgått vissa medicinska behandlingar.

Om man inte tycker att det låter som en bra idé och tycker att Sverige ska kunna bestämt självt över hur vi ska hantera hälsokriser, vilka medicinska behandlingar som folk ska ta, och att det ska vara frivilligt. Då ska man delta.

Hur får man löpande information om manifestationen? Var sker uppdateringar?

Det är ju ett upprop, så man går in på exitwho.se, där 14 000 har skrivit under. Skriver man under där kan man också få ett nyhetsbrev och då blir man löpande uppdaterad.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter