Demonstration om bankernas ansvar vid nätbedrägerier klockan 14:00 – 16:00

Många personer, framförallt äldre, har drabbats av de hårda konsekvenserna när de utsatts för nätbedrägerier. Istället för att få hjälp och inte bli dubbelt lidande görs väldigt lite, om ens något, från myndigheterna och bankerna. Under torsdagen hålls därför en demonstration på Mynttorget klockan 14:00 till 16:00 för att uppmana makthavarna att göra något åt detta.

Att bli utsatt för ett bedrägeri kan utgöra grunden till en känsla av skuld och skam för den drabbade. De kriminella som sysslar med nätbedrägerier är ofta väldigt förslagna och riktar in sig på äldre, vilka lättare luras på olika sätt, inte minst eftersom många av dessa växte upp i en kultur där tilltro till varandra var centralt.

När de väl blir drabbade kan det kännas skamligt och stigmatiserande att medge att man blivit lurad, samtidigt som bedragaren kan tömma deras konton och utan minsta skam sätta dem i en otroligt allvarlig ekonomisk situation.

Därför anordnas en demonstration under torsdagen den 25 maj, klockan 14:00 – 16:00, på Mynttorget i Gamla stan. Syftet är att uppmärksamma problemet, kräva att makthavare och banker inte lägger sten på bördan för de som drabbats utan hjälper dem, samt minskar stigmat som är kopplat till detta.

De som tagit initiativet till detta är:

Åsa Ikekhua Helsingborg 0723-371962

Gitte Pålsson Malmö 0739354689

Den som vill delta, och kanske till och med säga något, kan kontakta dessa.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

1 KOMMENTAR

  1. KB (Kristianstadsbladet ) rapporterar dagligen !!! om folk som lurats att logga in med bank-id. I dagens tidning kan vi läsa att i lilla Bromölla har tre personer lurats i förrgår. En på 100 000:- Ett helt livs besparingar borta.
    Om det bara i KB:s område rapporterats om ca 5 bedrägerier per dag….hur är det då inte i landet ???
    Jag skulle vilja tvinga bankerna att återöppna sina kontor och att ha kontanter. Kunder skall kunna betala räkningar för högst 10 :- .
    Bank-id skall återkallas för alla över 70 år –och endast återöppnas efter att kunden genomgått en kurs/utbildning som banken kostnadsfritt skall arrangera.
    För mig är det helt obegripligt att detta otyg får fortsätta.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter