Demonstrationen mot SVT i Göteborg

Under lördagen hölls flera demonstrationer mot SVT runtom i Sverige. Här är bilder och en beskrivning från den demonstration som ägde rum i Göteborg.

Frihetsnytt har rapporterat om demonstrationerna mot SVT som hölls i Stockholm samt Helsingborg och Malmö. En fjärde demonstration hölls i Göteborg och Frihetsnytt har talat med arrangören, Dick Jonefelt.

Demonstrationståget. Foto: Privat
Demonstrationståget. Foto: Privat

Rent organisatoriskt gick det som tåget. Tidtabellen funkade och vi hade en båt som skulle passas, som vi hann med. Vi gick längsmed gågatorna och uppfattningen i tåget var att man nådde väldigt många människor, som man inte annars skulle ha nått. I synnerhet när vi var i köpcentret Femman lyckades vi nå ut till många människor. Att gå längsmed gågatorna är därför något att rekommendera, vilket vi har gjort i Stockholm.

När vi sedan stod utanför SVT-huset var det flera som hade tänkvärda tal, men SVT visade sig ändå inte på något sätt. Vi får ligga på dem ännu mer och kräva att de kommer ut och pratar med oss. De ska även ha med sig kameran för att skildra det som de är satta att skildra, nämligen samhällshändelser.

Deltagare och talare

På frågan om hur många de blev svarade Jonefelt att han fått olika uppgifter om antalet, men att det ska ha rört sig om mellan 75 och 100 personer. Han berättar även att han fick väldigt god kontakt med polisen och att de skötte sig väldigt professionellt och var vänliga.

Stefan Torsell gjorde ett väldigt bra framträdande, som han brukar göra. Han ställer upp och följer med. Sen höll Martin från föreningen Cui Bono ett anförande. Därefter höll Sara från Sjuksköterskeuppropet tal. En ur publiken kom upp och sade några väl valda ord. På de flesta manifestationer som jag har hållit öppnar jag för att deltagarna ska få möjlighet att hålla tal, om man håller sig till ämnet. Så här långt har jag inte blivit besviken på någon.

Demonstrationsdeltagarna samlas på Gustaf Adolfs torg. Foto: Privat
Demonstrationsdeltagarna samlas på Gustaf Adolfs torg. Foto: Privat
Foto: Privat
Foto: Privat
Dick Jonefelt talar. Foto: Privat
Dick Jonefelt talar. Foto: Privat
KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

1 KOMMENTAR

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter