Demonstrationer mot Nato – nu även i USA

Lördagen var en stor demonstrationsdag trots vinterkylan. I Tjeckien, Tyskland och Storbritannien gick vågorna höga mot vaccinterrorn och krigspolitiken i Ukraina. Men protesterna mot Nato har nu spridit sig till ett oväntat land – USA. ”Stoppa krigsmaskinen Nato” ropas på New Yorks gator.

Ett andra överraskande land för lördagens demonstrationer mot krigspolitiken var Polen. Landet präglas av ett oförsonligt hat mot Ryssland. Det finns enligt konspirationsteoretiker även tankar i bakgrunden om att få herravälde eller åtminstone inflytande över territorier i nuvarande Ukraina som historiskt har tillhört Polen. Demonstrationen mot inblandningen i Ukrainakonflikten var inte mer än ”flera hundra personer” enligt arrangörerna.

Ja vi ber om ursäkt för att källan till videon är rysk – men när ingen annan än Ria Novisti rapporterar så blir det Ria Novostis film. Hos Frihetsnytt är källkritik inte konsten att hitta ursäkter för att dölja nyheter.

I Tjeckiens huvudstad Prag har motståndet mot krigspolitiken länge varit massivt, framförallt i patriotiska kretsar.

Här är källan till videon den tyska videosajten Freie Sachsen – samma sak här. Vi vidarebefordrar allt av nyhetsvärde som är sant.

I Tyskland har man många dåliga minnen av pansarslag mot Ryssland – och någon returmatch är man inte intresserad av.

Det första intervjuoffret säger att ”Människor i Donbass och Ukraina som inte överhuvudtaget velat ha det här kriget ska inte behöva dö för främmande intressen och detta vill inte vi heller. Framförallt vill vi inte att tyska pansarvagnar ska rulla mot Ryssland en gång till.

I Wien demonstrerade man för ”Ett liv som man kan ha råd med” det vill säga mot inflation och stigande kostnader. Att man i täten av demonstrationståget bar stora ryska flaggor tyder på att österrikarna sätter likhetstecken mellan sina egna ekonomiska problem och Nato/EU:s ekonomiska krig mot Ryssland.

Ungefär samma sak i Hamburg i lördags – ”Fred, Frihet, Självstyre” var demonstrationens paroll, även här med ryska flaggor i täten.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter