Israel varnar Iran för påstådda försök att mörda israeler utomlands

Den israeliske premiärministern hotar Iran: ”Ni kommer att betala priset”

Israels premiärminister Naftali Bennett varnade under dagen Iran för att utföra terrorattacker mot israeler utomlands, detta under ”konkreta” hot om att israeliska turister och utsätts för mord och kidnappningar i Turkiet. Vid öppningen av sitt veckomöte med landets ministerkabinett i Jerusalem sa den judiske ledaren:

– Vi bevittnar för närvarande iranska försök att attackera israeler på flera utomeuropeiska platser. Underrättelsetjänsterna i staten Israel arbetar för att motverka försök till attacker innan de inleds. Vi kommer att fortsätta att slå dem som skickar terroristerna. Vår nya regel är: Den som skickar – betalar, beskrev Bennett, innan han upprepade Israels varning för onödiga resor till Turkiet och i synnerhet Istanbul.

Tillkännagivandet kom i kölvattnet av israeliska medierapporter som hävdade att israeliska och turkiska säkerhetstjänster hade motverkat en mångsidig, koordinerad attack mot israeliska turister som inkluderade skottlossning och bortföranden. Iran har lovat att hämnas mordet på en Quds Force-officer förra månaden, som de anklagade Israel för.

Samtidigt har det israeliska flygvapnet, IAF, tagit dramatiska steg i syfte att förbereda sig för en attack mot Iran, inklusive att integrera precisionsbomber på sina F-35 och uppdatera smygstridsflygplanen för långdistansflygningar direkt till iranskt territorium.

Bennett förra veckan sa att Israel nyligen hade antagit en ”strategiförändring” om hur man ska hantera Iran.

– Israel opererar mot den iranska terrorns många tentakler, vilket det inte har gjort tidigare. De dagar då Iran hade immunitet när det slår till mot Israel och sprider sin terrorism via ombud, är förbi. Vi är verksamma överallt och hela tiden och kommer att fortsätta att göra det, säger den israeliske premiärministern.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter