Den största strejken i Storbritannien på 12 år

Även i Storbritannien pågår stora demonstrationer mot den usla ekonomiska politiken. Under onsdagen gick en halv miljon människor ut i strejk över hela landet. Det senaste årets många demonstrationer visar att folk fortfarande är beredda att ta strid för sina friheter och rättigheter.
Rishi Sunak, Storbritanniens starkt kritiserade premiärminister
Rishi Sunak, Storbritanniens starkt kritiserade premiärminister. Foto: Wikipedia/ HM Treasury

I Storbritannien pågår stora protester, där offentliganställda kräver högre löner för att hålla jämna steg med de höga priser som inflationen drivit upp. Under onsdagen demonstrerade en halv miljon personer, varav 300 000 var lärare. I London demonstrerade tiotusentals människor mot premiärministern, den indiskättade Rishi Sunaks oförmåga att hantera ekonomin. Det utgör den största organiserade strejken sedan 2011, rapporterar Reuters.

Protesten, som kallades ”Walkout Wednesday”, innebar att dessa anställda inte gick till sina jobb. Miljontals skolbarn fick stanna hemma när tusentals skolor över hela landet stängde. Nästa vecka är det tänkt att anställda inom vården, såsom sjuksköterskor, ambulansförare och nödsamtalsoperatörer, ska gå ut i en liknande strejk.

Det är den andra stora politiska markeringen på två dagar som äger rum i Europa. Under gårdagen kunde Frihetsnytt rapportera att över en miljon fransmän demonstrerat över hela Frankrike mot Emmanuel Macrons planer på att höja pensionsåldern.

Trots internet går folk ut på gatan

Trots den ökade digitaliseringen, där alltför många blivit vana vid att kunna lufta sitt missnöje på internet, fortsätter så pass många människor att ge sig ut på gatan, visa sitt missnöje och göra sin röst hörd. Makten försöker gärna tysta röster på internet och försökte under pandemin att skrämma bort folk från att samlas och överhuvudtaget befinna sig på offentlig plats.

Men det gångna året har visat, vilket Frihetsnytt har skrivit om, i både Frankrike, Tyskland, Nederländerna, Sri Lanka, Ghana, Nya Zeeland, Brasilien och Sverige, den 22 januari 2022, att folk fortfarande är beredda att gå man ur huse när friheter, rättigheter och tryggheter hotas.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter