DeSantis gav svar på tal efter att ha kallats fascist

En ilsken kvinna skrek till guvernör Ron DeSantis att han är en ”jävla fascist” under ett möte på fredagen. Under publikens jubel gav guvernören svar på tal.

Floridaguvernören Ron DeSantis blev under ett politiskt möte i Lexington, South Carolina på fredagen, kallad ”fucking fascist” av en kvinna i publiken. Det var när han talade om de rättigheter som föräldrar har för att skydda sina barn från sexualisering i Floridas skolor som kvinnan avbröt honom och skrek ut okvädningsorden, skriver Fox News.

Den lag Ron DeSantis har infört, av liberalerna även kallad Don’t Say Gay-lagen, säger att man inte får undervisa om sexuell läggning eller könsidentitet i förskolan och upp till årskurs tre.

Efter att publiken buat högljutt svarade en irriterad DeSantis:

– Tja, tack så mycket. Vi kommer inte låta er påtvinga våra barn en agenda. Vi kommer att stå upp för våra barn. Vi kommer att se till att göra det på rätt sätt.

Denna replik fick en stående ovation från publiken medan kvinnan eskorterades ut av vakter.

– Sådana människor i Florida är de människor som vi bekämpar varje dag när det gäller politik. Vi låter dem inte vinna. Vi vinner alla dessa strider. Vi låter dem inte indoktrinera våra barn, inte så länge vi håller vakt, tillade DeSantis.KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter