Dessa sociala medier förbjuds

Myndigheter i Norge förbjuder sina anställda att använda vissa sociala medier, med hänvisning till informationssäkerheten.

Anställda på Stortinget i Norge och Bergens kommun får från och med nu inte använda TikTok och Telegram på sina tjänsteenheter, vilket omfattar mobiltelefoner, läsplattor och datorer som betalas av arbetsgivaren. De får inte heller användas på enheter som har tillgång till Stortingets system, rapporterar statliga NRK.

Beslutet kommer efter att Nationella Säkerhetsmyndigheten (NSM) bedömt att det finns säkerhetsrisker med dessa appar. Enligt uppgifter ska TikTok, som är en kinesisk medieplattform, samla in användaruppgifter som därefter kommer de kinesiska myndigheter till del. Flera myndigheter och instanser i USA och EU har redan förbjudit myndighetsanställda att använda appen på sina tjänsteenheter, något som Frihetsnytt rapporterat om.

Telegram i sin tur anklagas av NSM för att ha kopplingar till rysk underrättelsetjänst. Dessutom använder myndigheten argumentet att dessa kan användas för att sprida ”desinformation” och ”falska nyheter”.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter