Det blir ingen förundersökning om Löfvings död

Åklagarmyndigheten inleder inte någon förundersökning om arbetsmiljöbrott efter att polischefen Mats Löfving påträffats död. Historien är dock inte avslutad, utan kommer fortsätta utredas av andra myndigheter.

Åklagarmyndigheten meddelar i ett pressmeddelande att man inte kommer inleda någon förundersökning om arbetsmiljöbrott kopplat till polischefen Mats Löfvings död.

Orsaken är att man inte bedömer att något brott kan kopplas till dödsfallet, enligt chefsåklagare Per Nichols vid Särskilda åklagarkammaren.

I detta fall har det helt enkelt inte framkommit tillräckligt med omständigheter som talar för att det är ett brott bakom det inträffade, som i sig givetvis är en oerhört tragisk händelse. Jag har därför beslutat att förundersökning inte ska inledas, säger Nichols i pressmeddelandet.

Kritiserad utredning orsak till anmälningar

Sedan dödsfallet har flera anmälningar om arbetsmiljöbrott inkommit till åklagaren. Detta med anledning av hur utredningen hanterades om Löfvings utpekade jäv rörande den tidigare älskarinnan Linda Staaf.

Frihetsnytt har rapporterat om att utredningen har fått hård kritik för att den presenterades innan åklagaren slutfört sin utredning, samt att den gick in så detaljerat på Löfvings privatliv.

Kritiken har framförallt riktats mot rikspolischefen Anders Thornberg, för hur denne hanterade historien.

Anmälan till Arbetsmiljöverket

Däremot har polismyndigheten själv lämnat in en anmälan av händelsen till Arbetsmiljöverket, rapporterar SVT. Om de bedömer att brott har begåtts kommer en separat åtalsanmälan att lämnas in.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter