Vad är kön? Vi frågar en kvinna som föddes som man

De framförda åsikterna är personliga och representerar personen, inte Frihetsnytt. 
Hos oss får alla åsikter komma fram, även om de är obekväma. Vi står för riktig yttrandefrihet.

Det djupa samtalet – Li Sam Björk om kön, RFSL och synen på samhället

Li Sam Björk föddes som man men bytte kön vid 52 års ålder efter en 5 år lång process. Hon är idag gift med samma kvinna som innan könsbytet.
”Kön handlar om personlighet och skillnaderna på insidan är enorma”, berättar Li.
I denna intervju berättar Li om sin syn på hur samhället strävar efter att radera ut könsskillnaderna redan på barn i förskoleåldern. Hon berättar även om vilken organisation RFSL är och hur de skapat sitt eget existensberättigande.

Li anser att det finns två avsikter med att staten vill ge oss en felaktig bild av könen. Dels makt och kontroll över människan men också det RFSL försöker med, det vill säga att lura unga in i en sexuell utsatthet genom att plötsligt finna sig själva i ”fel” kön. Hon tror att samhället avsiktligt vill skapa förvirring och osäkerhet i människor istället för att låta naturen ha sin gång.

– Makten vill förmedla att kön är en konstruktion. De bryter ner människor och uppfostrar dem sen på nytt till lojala medborgare. Någon de har kontroll över, säger Li.

Den naturliga vägen är ju då att man som barn och ungdom så upptäcker man saker men du ska tillåtas att vara pojke och flicka och inte bli manipulerad.

Det är inte orimligt att tro att den finansiella eliten, utnyttjar otryggheten i unga för att skapa goda konsumenter, påpekar Li. Hon säger att otrygga tankar i ungdomar, med ifrågasättanden av sig själva, gör dem mer lättillgängliga för påverkan och till mer mottagliga konsumenter av exempelvis plastikkirurgi och andra varor.

Människor ska tvingas in i ett tankesätt kring kön. Man skapar något och förvirrar ungdomar och det finns en marknad i det.

Li Sam Björk

RFSL (Riksförbundet för sexuellt likaberättigande), som Li har en stor insyn i och en lång erfarenhet av, var till en början en organisation för homosexuella som startades på 60-talet. Initialt var RFSL:s uppgift att eliminera sjukdomsdiagnosen för homosexualitet. När detta var uppnått var styrelsen (Li kallar dem för aktivister) tvungna att hitta en ny grupp att företräda för att överhuvudtaget fylla en funktion. Det blev gruppen för det 3:e könet.

Li berättar att RFSL:s är en extremt toppstyrd organisation där medarbetarna inte får uttrycka sig fritt. Den är maktens förlängda arm som sprider läror som bygger på en ovetenskaplig grund och som kan skada barn och unga i synen på sexualitet och vad kön är.

– Jag ser RFSL som en sekt på väldigt många sätt, säger Li.

För att kunna lösa frågan om RFSL:s makt och indoktrinering, tycker Li att det viktigaste är att det finns en variation på information så alla kan få bilda sig en egen uppfattning. Hon anser att viss information om könsfrågan är tabubelagd och aldrig kommer ut i vanlig media.

Några gånger har Li blivit intervjuad i mainstreammedia och även fått sitta i TV-soffans värme, men plötsligt lades locket på och hon var inte längre önskvärd som intervjuobjekt i könsrelaterade frågor. I samband med Svenska Bok- & Mediemässan i mars i år, blev Li inbjuden att delta i ett panelsamtal om könsfrågan, vilket hon också gjorde.

– Vi ska hjälpas åt att ta hand om våra barn. De ska inte uppfostras könlösa. De ska få växa upp till ungdomar som inte heller ska vilseledas av RFSL, feminister och genusvetenskap, avslutar Li.

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter