Tobbe Larsson: SD ledning är största problemet

De framförda åsikterna är personliga och representerar personen, inte Frihetsnytt. 
Hos oss får alla åsikter komma fram, även om de är obekväma. Vi står för riktig yttrandefrihet.

Det djupa samtalet – Tobbe Larsson: Sverigedemokraternas ledning är dess största problem

Tobbe Larsson började sitt engagemang i det lilla partiet Sverigedemokraterna redan år 1997. Under 4 år ägnade han det mesta av sin tid åt att organisera och strukturera upp partiet och när han hoppade av, var det ett betydligt större och mer välorganiserat parti han lämnade. Här berättar han om hur han ser på den utveckling partiet genomgått sedan dess.

– Jag är 52 år gammal och 8-barnspappa och jag har varit engagerad i politiken sedan jag var 15 år. Mellan 1997-2001 var jag med i Sverigedemokraterna som partiorganisatör och jag satt också med i verkställande utskottet. Idag är jag också engagerad politiskt men inte genom något parti, utan ägnar mig åt nätverksbyggande istället, berättar Tobbe.

– Det parti jag gick med i en gång är inte alls samma parti idag, det har ändrat kurs totalt. Många frågor som tidigare var väldigt viktiga för Sverigedemokraterna har försvunnit helt eller delvis ur agendan, som invandringspolitiken, EU, Nato, abortfrågan och så vidare. I EU-frågan har SD ändrat kurs och jag tror inte de har väljarnas mandat för det. Eller Nato-frågan som är det senaste exemplet. Gällande invandringsfrågan var partiet ganska radikalt en gång, man ville skicka tillbaka alla invandrare som kommit efter, jag tror det var 1970, men nu erkänner partiet inte ens att det finns etniska svenskar. Hur ska de kunna kämpa för svenskarna om de inte ens erkänner oss som folk, fortsätter Tobbe.

finanseliten kan helt ta över SD och göra det till ett för makten helt ofarligt parti

Tobbe Larsson

– Ju närmre partiet har kommit köttgrytorna, desto mer har de anpassat sig, exempelvis till Moderaterna och detta är oerhört negativt för partiet. De enda som gynnas av det är Moderaterna, vilket vi kan se i opinionsundersökningarna. Jag tror att SD kommer att förlora stort på sina eftergifter. Kanske partiet inte ens kommer att finnas inom ett fåtal år. Jag tror att partiledningen har tappat förankringen och att de faktiskt är beredda att gå hur långt som helst för maktens skull. Värderingarna finns inte där längre, säger Tobbe.

– Trots att Sverigedemokraterna under många år varit ett mobbat och utsatt parti, av framförallt Socialdemokraterna, så agerar de nu på precis samma sätt mot sina motståndare, men även mot personer inom det egna partiet. Kanske bara på grund av att man har en lite annan syn på saker. Det finns en stor rädsla för att diskutera saker öppet och angiveri är vanligt mellan medlemmar. Att inte få diskutera saker öppet i ett parti sänker analysförmågan och jag är inte imponerad av partiets analysförmåga idag, säger Tobbe.

– Det är viktigt att det är högt i tak så att de bästa åsikterna kommer fram.

– Många medlemmar har setts som konkurrenter till partiledningen och därför plockats bort från partiet. Självklart måste partier utesluta medlemmar av olika skäl men SD tar till och med hänsyn till vad terroristorganisationen Expo skriver om människor och står inte upp och försvarar sina medlemmar när det bara handlar om simpel smutskastning. Det finns ett otal exempel på medlemmar som blivit uteslutna på felaktig grund till exempel Gustav Kasselstrand – en mycket kompetent politiker. Vill man i en organisation ha personer som sätter värderingar och ideal före makt, pengar och egoism, då måste man belöna det. SD riskerar att förlora den typen av människor till förmån för karriärister, fortsätter Tobbe.

SD:s partiledning har tappat fotfästet och blivit fartblinda

Tobbe Larsson

– Jag tycker jag ser klara tendenser, inte bara hos Sverigedemokraterna, att det är som en liten elit där uppe som har tappat förankringen med fotfolket här nere, säger Tobbe. Frågorna om yttrandefrihet och mänskliga rättigheter har åsidosatts och SD kan inte trovärdigt driva frågan för det fria ordet idag, eftersom de inte har det själva inom partiet. Mängder av Sverigedemokrater har vittnat om detta för mig. De är besvikna över att interndemokratin är totalt satt ur spel. Sverigedemokraterna har blivit ett hot mot den egna nationella rörelsen, fortsätter Tobbe.

– Människor hoppas på att andra ska lösa problemen, till exempel SD, så folk blir passiviserade och gör inget själva. Men SD kommer ju knappast lösa det här med Nato- eller EU-frågan. Kommer de ens lösa invandringsfrågan? Men nu måste människor inse att, gör de ingenting, kommer det att bli en stor kris i samhället. Min idé, som jag kallar ”Nu är det nog med anpassningen av SD” syftar till att få med SD-sympatisörer – nuvarande och tidigare – till att försöka få SD att bli ett bra parti igen. Vad ska vi med ett SD till i riksdagen om det fortsätter att sträva i fel riktning? Menar Tobbe.

– Vi kan inte tillåta längre att ”De fyras gäng” kör SD i botten och kanske gör att SD inte längre finns i framtiden. Jimmy, ta nu ditt ansvar och sluta anpassa dig! – Tobbe

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter