Det fogliga folket del 1: Energi

Detta är en krönika. Det är skribenten som står för åsikterna i texten, inte Frihetsnytt. 
Hos oss får alla åsikter komma fram, även om de är obekväma. Vi står för riktig yttrandefrihet.

Energibristen är bara en bluff!

Sverige har inte någon som helst energibrist – det är bara något framtvingat av makthavare och miljökommunister i Sverige och EU. Med kärn-, vattenkraft och sopförbränning har vi el så det räcker och blir över och till rätt pris. Men vi måste kräva det. Slut med att vara fogliga svenskar nu!

En gång i tiden var ursvensken en av jordens hårdaste varelser. Ständigt beredd att utplåna eventuell fiende som gjorde anspråk på den egna härden. Rakryggad och hängiven sitt land, sin avkomma, sina nära, sina djur. Inget fick komma i vägen för den enskildes rätt till det den själv skapat. Av denne finns inte mycket kvar idag. Hundratals år av fred och lättja har skapat människor utan kampvilja, mening eller mål. “Vi har fått det för bra”, är en ständigt återkommande slogan.

Men är allt verkligen så bra bakom de välputsade fasaderna? Överheten i Sverige har ett mycket enkelt jobb. Invånarna är väldrillade i att alltid känna skam och ångest över att inte räcka till. Det går alltid att sortera sopor lite bättre. Eller ge lite mer av din inkomst till skattekistan utan botten.

I några artiklar framledes tänkte jag belysa områden där vår maktelit effektivt utnyttjar folkets sviktande ryggrader och räddhågsenhet. Vi börjar med ett rykande färskt ämne som egentligen borde generera massuppror från medborgarna – vårt lands energiförsörjning. Eller snarare oförmågan till den.

Ni som är flitiga och återkommande läsare av Frihetsnytt vet att det finns gott om expertis inom diverse kärnområden här. Elmarknaden är en lukrativ bransch som jag inte tänker förklara. Den, om du önskar fördjupa dig, finns väl omskriven av andra skribenter här på tidningen. 

Elbrist är ett bluffmakeri sedan länge

Det är icke en industrination värdigt att tala om elbrist. Detta fenomen får inte ens uppkomma. Likväl får makteliten, i princip oemotsagd, hålla presskonferens på bästa sändningstid i sin egen TV-kanal och basunera ut det ena dåliga energispartipset efter det andra. Vi har hört det förut.

Öppna era hjärtan. Plana ut kurvan. Vi behöver er hjälp. Sticka er en kofta.

Här skall inte öppnas några hjärtan, rumphugga kurvor eller stickas koftor. Här skall det LEVAS. Som det anstår en industrination. Punkt.

Det finns massor av energi. Vi har ingen elbrist egentligen. Utan problemet är att makteliten styr sitt folk med järnhand. Säger våra styrande med gråtmilda ögon att vi har elkris, så har vi elkris. Och folket lyder. Osten är dyr och smöret och elen. Men kan vi göra något litet gott för floderna i Indien så må det vara hänt. På energisidan har detta bluffmakeri pågått länge.

Stat och marknad har tillsammans lurat in folket i rätt fållor ända sedan urbaniseringen tog fart på allvar runt 60-talet. På 60/70 talet var det ganska dyrt att bygga egna småhus, räntorna var inte särskilt låga, men elen var extremt billig. Så även eldningsoljan, vilket gjorde att det också installerades oljetankar och oljebrännare i hemmen. Överheten fick då folk att bygga täta och energisnåla hus, uppvärmda med direktel eller olja. Sedan startade nedmonteringen av kärnkraften, och ungefär samtidigt började råoljepriset att stiga. Alternativa värmekällor i form av berg eller jordvärme, samt träpellets och träflis för eldning kom så sakteliga.

Subventioner och bidrag lurar folk i ”rätt” riktning och vi står för kalaset

Staten har under resans gång varit noggranna med att dela ut brödsmulor till folket i form av subventioner. Om ni konverterar era värmekällor till ditten och datten så får ni lite stöd i form av lite tillbaka på skatten ni nyss betalade in. För det är subvention i sin oädlaste form. Det är ingen gåva eller pengar som staten har över, utan en ekonomisk lekstuga som lurar folket att fortsätta springa i sina hamsterhjul. Genom åren har folket själva finansierat övergångar mellan olika energislag utan att ägna helheten en tanke.

Det snälla svenska folket ser inte bedrägeriet

På detta vis landar vi då idag. I nådens år 2022. Landet med världens högsta levnadskostnader, och världens högsta skattetryck. Och världens mest lättlurade och fogliga befolkning. Överheten gråter ut sina budskap. “Ni ska inte bara betala mest i hela världen, ni ska också hjälpa resten av världen att betala mindre”. De ljuger så det gnistrar i snön.

Politiker och tjänstehjon nära dig, men också långt bort, har gjort små digitala resor jorden runt och skrivit på massor med destruktiva papper som är på god väg att förvandla oss till ett U-land. Allt i godhetspolitikens sanna namn. Den humanitära stormakten Sverige är fortsatt beredd att offra sig själv under mångkulturens och klimathysterins altare. Men hur var det nu med “energikrisen”. Den finns inte. Vi har energi så det räcker till alla.

Lösningen är så enkel

Det handlar om mod. Att våga och att sätta Sverige främst. Lösningen är enkel för vi har kunskapen, erfarenheten och ingenjörerna.

Nummer ett; återstarta kärnkraften. Den finns där och är fullt brukbar. Snabbt och effektivt. Överheten ljuger dig full med nackdelar för att de sålt ut den till miljökommunisterna, som i sin tur erbjuder makt. Kärnkraften är stark, miljövänlig och säker. Den genererar full styrka året om på samma grunder. Vår kärnkraft är vår. Den skall säkra Sveriges energibehov, inte andra länders behov. Den skall stanna här.

Nummer två finns i din sophink. Varje samhälle och stad har idag ett fullt fungerande fjärrvärme eller kraftvärmeverk. Dessa är högteknologiska, välbyggda och en del har varit i drift sedan 60-talet och driver med gott resultat städer i Västerås storlek. Dessa verk har en verkningsgrad på 90-95 procent, har modernast tänkbara förbränningsteknik med förugnar i olika steg som klarar att bränna allt från skogsavfall till sopor. Så var är då haken? Jo, så som alltid – politik.

Dels har miljökommunisterna tvingat ägarna, oftast en kommun men kan också vara ett privat företag, att brännmassorna till stora delar måste vara bio, alltså icke fossila. Detta begränsar givetvis starkt tillgången på bränsle, vilket gör rårvaruhanteringen onödigt kostsam och omständlig. Dessutom skall all producerad el ut på öppna marknaden via ljusskygga kommunala energibolag, men också via statliga aktörer, samt stora privata drakar.

Vår el ska användas av oss

Detta behöver vi ändra på. Se till att lokalproducerad el gör nytta där den produceras, nära invånarna. Finns ingen anledning att skicka iväg den på rundtur i Europa. Många städer och samhällen har kraftvärmeverk i nära anslutning. Dessa kan producera både värme och el. Vid förbränning skapas övertryck av vattenånga som kan lagras i en turbin. Detta ger pålitlig värme och elförsörjning till hushållen. Många verk ligger under sin kapacitet och eldningsgraden kan höjas utan problem.

Här kommer en annan närproducerad vara in i bilden. Sopor. Men inte ens sophantering får vara enkel i Miljöpartiets Sverige. Sopor skall importeras i viss mängd och exporteras i en annan mängd. Vi transporterar alltså sopor kors och tvärs över världen. Sluta med det! Med en kombinerad avfalls och förbränningsanläggning i varje kommun så är saken i hamn. Närproducerade sopor = närproducerad energi.

Sysselsättning till de låtsasjobbare som med alldeles för höga löner titulerar sig miljöingenjör och klimatstrateg skapas också i samma andetag. Bara att ställa sig bland soporna och sortera rätt sopa till rätt förmaksugn. Beroende på brännpunkt så hamnar varenda liten sopa exakt där den ska. Ordning bland soporna alltså.

Stora mängder energi till rätt pris om vi kräver det

Plötsligt har vi stora mängder energi att tillgå. Kärn- och vattenkraft i glesbygd och andra platser dit lokalproducerad energi har svårt att nå.

Kraftvärmeverken gör underverk i städer och samhällen. På detta sätt får vi fram en rättvis prisbild på energi i hela landet. Runt 50 öre/kwH, inklusive alla märkliga avgifter hit och dit. Du betalar för den energi du de facto använder. Oberoende av vad dansken, tysken eller holländaren tycker och anser. Svenskproducerad energi för Sverige. Från norr till söder. Alltid och genast!

Men då måste vi först kräva tillbaka våra rättmätiga kulor från staten och sluta vara kastrerade.

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter