Det här kan bli offentligt om covid i USA

De amerikanska myndigheterna släpper på sekretessen för de underrättelser de suttit på gällande covids ursprung. Det finns förhoppningar om att detta kommer ge allmänheten insyn i utredningarna om hur och var viruset uppstod.

Under måndagskvällen den 20 mars undertecknade USA:s president Joe Biden ett lagförslag som släpper på sekretessen för underrättelserna om ursprunget för covid-19, rapporterar USA Today.

I februari kunde Frihetsnytt rapportera att den offentliga delen av en rapport från det amerikanska energidepartementet pekade ut en labbläcka från ett kinesiskt laboratorium i Wuhan, som ursprunget till viruset.

Inom 90 dagar måste chefen för den nationella underrättelsetjänsten göra informationen tillgänglig för allmänheten. Däremot kan myndigheterna fortfarande hemlighålla hur informationen samlats in.

En som välkomnar beskedet är den republikanske senatorn Josh Hawley som säger att nästa steg blir att utkräva ansvar från myndigheterna för deras agerande under pandemin.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter