”Det jag gör, gör jag av kärlek till mitt land och mitt folk”

De framförda åsikterna är personliga och representerar personen, inte Frihetsnytt. 
Hos oss får alla åsikter komma fram, även om de är obekväma. Vi står för riktig yttrandefrihet.

Den modiga journalisten Ingrid Carlqvist om vad som driver henne

Personporträttet denna gång handlar om författaren och journalisten Ingrid Carlqvist som började sin bana i etablissemangsmedia, där hon var kvar i 30 år för att sedan bli frilans. Nu är Ingrid mest känd genom podden Ingrid & Maria, som hon driver tillsammans med journalistkollegan Maria Celander.
Detta är ett utdrag ur intervjun.

När Ingrid tillfälligt kom tillbaka till redaktionen på Aftonbladet efter tio års bortavaro märkte hon tydligt att något hade förändrats. Det var 22-åringar som bossade med de äldre och mer erfarna journalisterna och sade: ”Du ska ringa den och den och han ska säga si och så. Då kände jag att det här är inte min grej längre”, berättar Ingrid.

Varför tillämpade medierna denna hårdare kontroll jämfört med tidigare? Var det för att man inte skulle skriva fel saker?

– Jag tror att det är en kombination dels av att tidsandan då blev sådan runt 2010. Det var ju precis när Sverigedemokraterna kom in i riksdagen, då blev det väldigt polariserat. Var du för, var du en ful och hemsk människa. Och nazist var du säkert. Eller så var du en god människa som hatade demokratiska val, för det var ju svenska folket som röstade in SD. Det blev så polariserat så istället för att granska makten började journalisterna uppfostra folket åt makten.

Istället för att granska makten började journalisterna uppfostra folket åt makten

Ingrid Carlqvist

Påverkade även det politiska klimatet ditt val att sluta inom mainstreammedia?

– När jag satt på Aftonbladet på nätterna satt jag och läste Avpixlat i smyg och jag bestämde mig för att hålla en låg profil. Men strax före valet 2010 kunde jag inte låta bli att säga något. Det var en opinionsundersökning som visade att SD sannolikt skulle komma in i riksdagen och då blev det fullständig kalabalik på redaktionen. Cheferna hade krismöte och de kom ut och sa ”Du får ringa Moderaterna, du får ringa Centern och du får ringa sossarna!”.
De rabblande upp alla partier, utom ett. Då tänkte jag att; nu kan jag inte hålla tyst så jag sa ”Ursäkta mig att jag lägger mig i, men ska ingen ringa Sverigedemokraterna?”. Det var som om jag hade hällt en spann kallt vatten över dem.

– Det var nog också en kombination av att tidningarna började köpas upp av de här stora globalistföretagen – storbankerna, BlackRock och allt vad de heter. De äger ju numera stora delar av de svenska medierna, precis som de äger norska, danska, brittiska och amerikanska medier.

Vad är det som har gett dig mest med att jobba inom alternativmedia och vad driver dig?

– Det som driver mig är att leta reda på sanningen. Att tala om för folk vad som händer, hur de kan påverka det på olika sätt. Att stå på vanliga människors sida. Jag fortsätter göra journalistik så som jag menar att den ska göras, medan de allra flesta av mina kolleger inom mainstreammedia sysslar med propaganda.

Vad är huvudsyftet och målet med din och Marias podd?

– Det vi vill göra är att berätta sanningar för folk eftersom de som tittar på Sveriges Television, Sveriges Radio och läser Aftonbladet och DN har en fullständigt förvrängd världsbild. Ta en sån sak som sprutorna, så fort de lanserades började vi gräva i vad det var för teknik, varför det kommer just nu, hur kan det komma så snabbt med mera. Vi hittade massor med information som vi har delgett våra tittare och lyssnare. Många skriver nu att de var tack vare oss att de inte tog några sprutor. Det är det vi gör – vi tar reda på saker.

Vad är förhoppningen att det ska leda till?

– Jag menar att svenska folket har sovit i decennier. Sakta men säkert har folk vaggats in i tron att massinvandringen inte var något som någon hade kunnat stoppa och att det är helt normalt med gruppvåldtäkter, att folk skjuts ihjäl och att det sprängs byggnader. Alltså att väcka folk – hälla den där spannen kallt vatten på dem igen. Detta är inte klokt och det är vansinnigt och det har hänt på grund av politiska beslut.
Samtidigt – en väldigt viktig sak – att ge folk hopp om framtiden och råg i ryggen. För det här är vårt land och vi har rätt att leva i fred och frihet i Sverige.

Inför nästa val kommer Socialdemokraterna att ha gjort en dansk kovändning för det är
deras enda sätt att komma tillbaka till makten. Den här bollen är i rullning och den går inte att stoppa!

Ingrid Carlqvist
Är det någon ni är speciellt stolta över att ha fått intervjua?

– Ja den häftigaste gästen är nog Gonzalo Lira. Han är chilen/amerikan som bor i Kharkov i Ukraina och han gör egna YouTube-program. Han hade för flera år sedan gjort en video om Sverige, om chilenska invandrare som kom till Sverige och att väldigt många av dem var superkriminella, men svenskarna bara gladeligen tog emot dem. Jag tog kontakt med honom på Twitter och vi fick intervjua honom både om detta och om kriget. Det var jätteroligt och han vet ju, eftersom är bor i Ukraina, vad som händer. Den bild man får i mainstreammedierna, den är ju så långt ifrån verkligheten man kan komma.

– En annan sak är att vi inför valet intervjuade partiledare för småpartierna – Knapptryckarna, AfS och Ilan Sadé från Medborgerlig samling. Inför förra valet ville Sadé absolut inte vara med hos oss, men nu ställde han minsann upp. Så man ser att det händer saker. Utvecklingen går framåt och fler inser att vi är inte alls är farliga utan fullständigt normala människor som säger vettiga saker.

Du var ju också inbjuden till en väldigt känd person, vem var det och varför?

– Ja du menar Alex Jones. Det var ju den här dokumentärserien ”State of Sweden” som jag är talesperson för – han som gjort serien har fixat så jag har fått delta på flera ganska stora kanaler och sen kommer kronan på verket när han säger ”Håll i dig nu – du ska vara med hos Alex Jones!”. Det roliga var att för tio år sedan när någon frågade mig om jag ville bli intervjuad av Alex Jones, då sa jag ”Nej, han är jättefarlig!”. Så även jag har varit där.

– Men det är ju inte stort bara för att jag tycker det är roligt att vara med hos Alex Jones utan mitt mål är ju att berätta vad som hänt oss i Sverige. För jag ser Sverige lite som försöksnationen, att det är här de har testat allting. Vi har gått från det mest homogena landet till det med mest massinvandring och totalt kaos. Så det viktiga för mig med intervjuerna är ju att jag får berätta om hur vi har det i Sverige.

Det är ju inte direkt så att pengarna strömmar in när man jobbar som ni. Om man vill stötta er, hur kan man göra?

– Det viktigaste tycker jag är att man delar programmen och visar dem för sina kompisar. Pratar om vad vi berättar. För de som har hört talas om mig i negativa sammanhang vågar nog inte ens klicka igång ett program. Försöka få folk att förstå att vi är vänliga själar som vill Sverige och svenska folket väl och att det är därför vi gör detta.
Men man kan också stötta oss genom att gå in på vår hemsida www.ingridochmaria.se och där finns olika sätt som man kan skicka pengar till oss.

Om du fick drömma fritt, vad skulle du göra då? Ha en TV-kanal eller?

– Tanken har slagit mig många gånger – tänk om någon ville investera flera miljoner för att dra igång världens TV-kanal, men nu är ju SwebbTV nästan redan där. De är väldigt duktiga och har enormt genomslag. Så jag skulle nog inte ändra på sådär förfärligt mycket, för Maria och jag gör det vi tycker är absolut roligast och viktigast. Möjligtvis fler donationer så man kunde känna sig lite tryggare.

I ett tal som du höll för tre år sedan nämnde du att ett stort problem för den här rörelsen, eller frihetskämparna som bekämpar globalisterna, är att vi har svårt att samarbeta och att vi behöver lära oss det för att vi ska bli framgångsrika i kampen mot dem. Du sa att ingen vill stå bakom någon annan, hur tänker du idag kring det?

– Samarbete tycker jag nog är att ta i med för stora ord för jag tror det är bra att det finns många olika kanaler, för ju fler röster som kan höras, ju fler saker kommer fram. Däremot det jag tycker och har tyckt hela tiden, är att vi på den alternativa mediesidan borde vara mer generösa mot varandra. När jag började inom kvällstidningsbranschen, då var det så att på Aftonbladet fick man inte nämna Expressens namn och absolut inte säga att de hade gjort en bättre tidning en dag. Man fick säga ”Getingen”.

– Men de alternativa medierna måste bli bättre på att ge ursprungsmedian cred när de gör en rewrite på deras artiklar. Och är det någon annan som gör något bra för Sverige och svenska folket då ska det ju lyftas fram. En förklaring till att det ser ut som det gör är att de som startat de alternativa kanalerna är folk som går sin egen väg, för man måste vara ganska tuff och lära sig strunta i vad andra säger om en för annars går man ju under. Då är det väldigt speciella människor, lite åt autisthållet många gånger, som inte har den här känslan för samarbete. Men det vore bra om det kom flera människor som sa att ”Det här är viktigt för Sverige”. Till exempel så var det bara Frihetsnytt och någon mer, som jag har glömt nu, som uppmärksammade att jag var med hos Alex Jones. Alltså han är världens mest kända programledare på ”den andra sidan”.

Ett exempel då; Svenska Bok- & Mediemässan. Jag tror att alla kan skriva under på att bokmässan varit väldigt bra för alla och bokmässan har erbjudit all alternativmedia att gå ihop och tillsammans äga bokmässan. Ändå är det många som inte vill ställa upp och vill inte ge bokmässan uppmärksamhet. Menar du att det beror på att det är speciella människor som driver dessa medier och att det är såhär i början?

– Det är en sak och en annan sak är att det finns de inom alternativmedia som fortfarande låter sig påverkas av pk. Alltså på det sättet att ”Vi kan inte vara med där om den personen ska vara med! För den personen tycker inte som jag gör”. Men, snälla du – hela poängen med bokmässan är ju yttrandefrihet för alla!

Det finns många goda initiativ som tas runt om i landet och vi på Frihetsnytt vill vara ett språkrör för dem. Vi vill försöka göra det vanlig media har gjort för vänsterrörelsen som har lyft fram och förstorat deras projekt. Men viljan hos alternativmedia verkar inte vara så stor att göra det. De är ju inte konkurrenter så vad beror det på?

– Det är just det jag är väldigt besviken på, att det här med att ha låtit sig påverkas av pk och att ha den här beröringsskräcken. Det är väldigt bekymmersamt och är en följd av att mainstreammedierna och politikerna har hållit på såhär i decennier. Det måste alternativmediamänniskorna släppa. Kom ihåg vad yttrandefrihet betyder – det är ju den vi slåss för. Vi bor i ett land med korankravaller! Rasmus Paludan gjorde oss världens bästa tjänst när han visade vad som försiggår ute i de här förorterna. Och om inte ens vi på denna sidan kan stå upp för allas rätt till yttrandefrihet, då vet jag inte riktigt hur vi ska kunna rädda det här landet.

Har ni skrivit om något som blivit ett riktigt scoop?

– Det som har fått störst genomslag var våra två rättegångar, när Maria och jag drogs inför rätta, först i tingsrätten sedan i hovrätten, för hets mot folkgrupp. Det skrev faktiskt de flesta andra altmedier om. Det var ju en ganska speciell sak när två journalister släpas inför rätta för hets mot folkgrupp. Som tur var blev vi frikända i båda instanser.

När du träffar före detta kollegor från tiden på till exempel Aftonbladet, hur är de mötena?

– Ja det är lite bättre nu. Vi var faktiskt på en fest med gamla Kvällspostenmedarbetare för ett tag sedan, Maria och jag. Det var väldigt trevligt. Det var några som tittade lite surt men de flesta var jättetrevliga. Bara för några år sedan på en sådan fest, var det ett antal kvinnor – såklart – som sa ”Ska Ingrid Carlqvist komma så tänker minsann inte jag komma! Den människan har ju blivit helt galen!”. Det var alltså folk som jag känt i 20 år som plötsligt trodde att jag hade blivit nazist och rasist och allt möjligt. Men det har ändrats nu.

Hur ser du på framtiden? Kommer vi fixa det här vi svenskar?

– Ja, det kommer vi! Svenskar är ett folk som kan knyta näven i fickan väldigt länge, men när det vänder, så vänder det såhär snabbt. Jag tror att den nya regeringen, med alla sina fel och brister, har gjort något väldigt viktigt. De har med Tidöavtalet gjort att det står ord som återvandring i det. Även om det kommer vara i liten skala så nu är anden ur flaskan. Om regeringen och statsministern tar ordet återvandring i sin mun, då kan Svensson också börja prata om det. Det är viktigt. Det här är de första stapplande stegen på vägen mot ett läkande av Sverige. Det kommer att ta tid, men ju fler av er människor som vänder, som vågar börja prata om de här sakerna – det är sådana saker som kommer att göra att vi kommer klara det.

Civilkurage är en bristvara i Sverige! Vi måste få fler människor att våga vara modiga,
att säga som det är att Sverige är svenskarnas land!

Ingrid Carlqvist

– Jag vågar göra en förutsägelse här att; inför nästa val kommer Socialdemokraterna att ha gjort en dansk kovändning och bli ännu tuffare, för det är deras enda sätt att komma tillbaka till makten igen. Den här bollen är i rullning och den går inte att stoppa! Förhoppningsvis kommer det snart lite resultat, lite positiva besked från regeringen. Nu är ju bara att de rasar i opinion och att allt är dåligt och bensinskatten sänktes inte och så vidare.

– Enda anledningen att detta händer med opinionen är ju att journalisterna plötsligt har börjat göra sitt jobb igen genom att granska makten. Hade vi haft en sosseregering nu då hade de bara struntat i att granska det de nu gör. Det är bra att journalisterna börjar göra sitt jobb men det blir ju sådan slagsida och vanligt folk fattar inte utan tänker att ”Det var nog bättre på Magdalena Anderssons tid för då stod det inte i tidningarna om hur dåliga ministrarna var”.

Det är nästan inga kändisar som gått ut och sagt sanningar?

– Det finns ju några få; Ulf Brunnberg och Stefan Sauk. Jag tror inte det handlar om pengar för även om du är ekonomiskt oberoende så är många kändisar beroende av kändisskapet. Att bli hyllad, att bli uppmärksammad, att folk köper deras skivor och går på deras teaterföreställningar. Och de har ju sett vad som hände Katerina Janouch – hon åkte ju rakt in i frysboxen. Det är förklaringen – de är fegisar! De bryr sig mer om sitt eget kändisskap än om Sveriges väl och ve. Det säger en del om det bristande civilkuraget. De ser hellre sitt land gå under och tänker inte på sina barn och barnbarn. För mig är det helt obegripligt!


Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter