Det stekta valfläsket brinner

”För dyrt” med reseavdrag

Det var tänkt att ett nytt reseavdrag skulle införas om två månader, men så blir inte fallet, när regeringen kom på att det var för dyrt.

Det nya, utlovade reseavdraget skulle ha införts om två månader och baserats på hur långt man åker, inte hur mycket tid som sparas, för att på så sätt även gynna dem som inte tar bilen. Istället har den nya regeringen kommit till insikt om att vallöftet blir för dyrt att hålla, rapporterar Sveriges Radio.

Den moderata finansministern Elisabeth Svantesson hänvisar till att vi befinner oss i en tid med svåra ekonomiska avvägningar. Istället så ska man komma ihåg att kollektivtrafiken (när den väl fungerar) redan är skattesubventionerad.

Socialdemokratisk sten i glashus

Detta är inte det enda löfte som regeringen nu bryter. Under eftermiddagen kritiserade förra statsminister Magdalena Andersson att regeringen även bryter mot löftet om högkostnadsskydd för höga elpriser, rapporterar SvD.

Det är en dock socialdemokratisk sten slungad i ett litet glashus, då Andersson trots allt varit delaktig i den nuvarande elkrisen då hon aktivt motsatt sig utbyggnad av ny kärnkraft. Dessutom är brutna löften inget nytt hos socialdemokraterna. Redan 2019 gick just Magdalena Andersson ut med att man skulle införa en ny bankskatt för att finansiera försvaret. Var de pengarna hamnade framgick aldrig och i somras blev det plötsligt prat om nya skatter för att finansiera försvaret.

Väljarna kan trösta sig

De besvikna väljarna kan i alla fall trösta sig med att KD drev igenom att biståndsbudgeten skulle ligga på socialdemokratiska nivåer, istället för att halveras och gå till sådant som sjukvård, rättsväsende och reseavdrag.

Åtminstone några vallöften verkar den nya regeringen verkligen sikta på att hålla: att inte släppa in SD i regeringen; samt att upprätthålla olika bistånd till andra länder och därmed hålla skattemedel borta från den egna befolkningen.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter