Det svenska och norska järnvägsnätet binds samman

När järnvägen mellan Trondheim och Storlien elektrifieras binds järnvägarna i Norge och Sverige samman. Det kommer att innebära att det blir smidigare för samma tåg att köra hela sträckan.

Inom kort kommer det att gå direkttåg mellan jämtländska Storlien och Trondheim i Norge. När norrmännen elektrifierar sin del av sträckan kommer det inte vara nödvändigt att byta tåg, utan då kommer samma tåg att kunna köra hela vägen fram i båda riktningarna.

Det innebär att det svenska och norska järnvägsnätet binds samman och är det största projektet i Trøndelag (det landskap där Trondheim ligger) på 50 år, rapporterar SVT.

Sedan tidigare är den svenska delen elektrifierad och det kommer att få en enorm betydelse för både gods- och persontåg. Idag sker få godstransporter med järnväg mellan Norge och Sverige, vilket nu kommer att ändras.

Även SJ hoppas på att kunna köra direkttåg mellan Stockholm och Trondheim, vilket beräknas ha en enormt positiv påverkan på både näringsliv och besöksnäring, enligt det moderata regionrådet i Jämtland, Elise Ryder Wiken.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter