Det svenska skidlöparundret Frida Karlsson fortsätter att utklassa

Det blev ännu en seger i dagens lopp av Tour de Ski för Frida Karlsson. Den svenska skidlöperskans prestationer ger henne en total ledning med 1,5 minuter, efter fyra av sju etapper i Tour de Ski.

Den svenska skidlöparinnan Frida Karlsson vann även dagens etapp av Tour de Ski, som utgjordes av 20 km med jaktstart. Karlsson fortsatte att dominera över konkurrenterna genom att komma i mål 14 sekunder före den främsta motstånderskan, den finska skidlöperskan Krista Pärmäkoski.

”Pärmäkoski såg fräsch ut men jag bestämde mig för att knäcka henne och den nöten på något sätt”, säger Karlsson till SVT Sport.

Dagen prestation ger Frida en total ledning med 1,5 minuter, efter fyra av sju etapper. Efter gårdagens förkrossande seger startade Frida Karlsson 16-20 sekunder före konkurrenterna Krista Pärmäskoski, Anne Kjersti Kalvå och Tiril Udnes Weng.  

Den svenska skidlöperskan hade bestämt sig för att köra på i ett hårt kontrollerat tempo för att inte bjuda den sin trio av motstånderskor på något gratis.

Motstånderskorna gjorde vad de kunde

Efter 6,6 km var Karlsson ifattåkt och täten hade blivit en kvartett. Vid elva kilometer fick Kalvå, som fått släppa lucka flera gånger, släppa definitivt och det var tre kvar i täten. Strax efteråt var det världscupledande Udnes Wengs tur att ge sig.

”Frida ska hyllas i dag för att ha varit smart och visade sig väldigt stark i slutet. Vi stod i backen när hon gjorde rycket. Pärmäkoski hade gått mycket hårdare än Frida så hon visste att hon var stark och satte in rycket på rätt ställe”, säger landslagschefen Anders Byström, märkbart stolt.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter