Detta är Trumps nya kamp mot etablissemanget

Det politiska etablissemanget i USA och åklagarmyndigheten har under flera år försökt få Donald Trump fälld för olika påstådda brott. Nu har åklagaren fått nytt självförtroende och tror sig ha ett fall att driva. Arne Weinz kommenterar den senaste utvecklingen.

Just nu förbereder åklagarmyndigheten i New York ett åtal mot USA:s tidigare president, samt kandidat till presidentvalet 2024, Donald Trump. Det är det senaste av flera misslyckade försök som gjorts för att få honom fälld för brott.

Etablissemanget har försökt fälla honom för påstådda kopplingar till Ryssland under presidentvalet 2016, för att ha uppviglat sina anhängare i samband med stormningen av kongressbyggnaden den 6 januari 2021, samt för att ha förvarat statliga dokument i sitt hem Mar-a-Lago, vilket resulterade i en FBI-räd.

Men nu har åklagaren fått nytt självförtroende. Det rör sig om pengarna som betalades till porrskådespelerskan Stormy Daniels 2016, för att hon skulle hålla tyst om en påstådd otrohetsskandal. Pengarna som betalades ska ha kommit från Trumps kampanjkassa men redovisats som ”juridiska utgifter”, vilket skulle vara brottsligt.

Rättsväsendet används för politiska syften

Frihetsnytt har talat med entreprenören och författaren Arne Weinz om fallet och de starkt politiska kopplingarna.

Rättsväsendet där verkar, liksom i Sverige, användas i politiska syften. Det känns inte längre som att det är fristående, som det ska vara enligt den amerikanska konstitutionen, är hans bedömning av vad som driver åklagaren, Alvin Bragg.

Frihetsnytt kunde lördagen den 18 mars rapportera att Trump varnat för att han skulle gripas tisdagen den 20 mars, vilket inte skedde. Men sannolikheten är stor att det fanns planer på att genomföra en arrestering, antingen under tisdagen eller senare.

Jag är övertygad om att det finns planer, annars skulle det här inte ha kommit ut. Sen kan det ju hända, när det kom ut, då tyckte de det var bättre att välja ett annat tillfälle än tisdagen. Det är ju så att en arrestering av en blivande presidentkandidat kommer att utlösa mycket starka reaktioner hos det amerikanska folket, säger Weinz.

Se hela samtalet ovan!

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

1 KOMMENTAR

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter