Detta driver åtalet mot Trump, anser amerikanerna

Idag inleds det första steget i åtalet mot Donald Trump när han ställs inför en domare. Åtalet har väckt upp mycket känslor och delar det amerikanska samhället, framförallt frågan om vad som driver åklagaren.

Under tisdagen den 4 april inleds det omtalade åtalet mot USA:s tidigare president, samt kandidat till presidentvalet 2024, Donald Trump. Inför åtalet har flera opinionsmätningar gjorts, både vad gäller sympatier för de olika politikerna, samt hur väljarna ser på åtalet.

Quinnipiac University poll

Enligt en undersökning utförd av Quinnipiac University poll anser en stor andel av amerikanerna att åtalet är politiskt motiverat, då det är den av Demokraterna tillsatte åklagaren Alvin Bragg som driver åtalet. 93 procent av de republikanska väljarna och 70 procent av de självständiga väljarna (varken republikaner eller demokrater) anser att det är politiken som driver åtalet.

För de demokratiska väljarna är det ungefär 29 procent som anser att politiken styr, medan 66 procent anser att Bragg endast följer lagboken.

ABC News/Ipsos undersökning

Enligt en undersökning framtagen av ABC News/Ipsos är det runt 47 procent av de tillfrågade som anser att åtalet är politiskt motiverat, medan 32 procent anser att det inte är det. 79 procent av republikanska väljare anser att det är politiskt motiverat, vilket delas av 48 procent av de självständiga väljarna och 16 procent av demokratiska väljare.

ABC News/Ipsos undersökning baseras på svar från 593 personer över 18 år, som ska anses kunna representera befolkningen i USA.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

2 KOMMENTARER

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter