Detta krigsbrott anklagas israeliska soldater för

Den israeliska regeringen och militärledningen är sedan tidigare anklagade för krigsbrott. Nu visar det sig att även enskilda soldater ägnar sig åt aktiviteter som kan klassas som krigsbrott.

Enligt internationell får inte fångar utsättas för förnedrande behandling. Det handlar bland annat om att foton på dem inte får spridas hursomhelst. Detta är vad flera israeliska soldater anklagas för. BBC har upptäckt åtminstone 45 filmer och fotografier på tillfångatagna palestinier på Västbanken, som 11 israeliska soldater sprider på sociala medier.

En soldat, som identifierats som Yohai Vazana, lägger ut bilder från sin kroppskamera, när hans bataljon genomför räder mot palestinska hem. Där får man se hur män grips, medan muslimska palestinska kvinnor får panik över att filmas utan slöja.

Politikerna stödjer detta

Även om detta bryter mot internationell rätt, så ignoreras det eller uppmuntras av politikerna. Det berättar den före detta israeliske soldaten Ori Givati, talesman för organisationen Breaking The Silence (som uppmärksammar övertramp inom den israeliska militären).

Det blir inga konsekvenser. De [israeliska soldaterna] uppmuntras och stöds av de högsta ministrarna i regeringen, säger han till BBC.

Kulturen inom militären, när det kommer till palestinier, är att de endast är måltavlor. De är inte människor. Det är så militären lär dig att bete dig, fortsätter han.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter