Detta säger SD-toppen om vindkraft

Sverigedemokraterna vill inte se någon vidare utbyggnad av vindkraften i Sverige. En av de högsta företrädarna för partiet säger att han skulle vilja montera ned det helt och hållet.

Medan regeringen, representerad av energi- och näringsminister Ebba Busch (KD), börjar förespråka en utbyggnad av vindkraften för att motverka den pågående elkrisen, anser Sverigedemokraterna (SD) snarare att den inte alls ska byggas ut. Det säger SD:s ekonomisk-politiske talesman Oscar Sjöstedt, rapporterar Svenska Dagbladet (SvD).

Han vill inte alls ha vindkraft och skulle helst vilja nedmontera den, vilket han menar är en uppfattning som delas av partiet.

– För att det är så miljöskadligt. Det saboterar för djur och människor. Folk får psykiska problem för de får nattsömnen förstörd av ljudet. Det saboterar naturen. Det är dyrt, ineffektivt, oplanerbart och det är väderberoende, säger han som svar på frågan om varför han anser det.

Han är dock inte för något nationellt förbud mot vindkraften och vill kommuner bygga ut den, ska de absolut få göra det, om det finns stöd bland befolkningen. Men han sätter sig emot att kommuner ska mutas för att säga ja till utbyggnader. Frihetsnytt har tidigare rapporterat om hur flera kommuner sagt nej till kärnkraften, samt det massiva folkliga motstånd som förekommit på vissa orter.

Istället för att genomföra en enorm utbyggnad av vindkraften, som inte verkar ha något större stöd i kommunerna, vill Sjöstedt istället bygga ut kärnkraften.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter