Disney varslar 7 000 anställda

Den politiskt aktivistiska animeringsstudion Disney går så pass back ekonomiskt att man måste varsla personal. Detta sker kort efter att man publicerat ett uttalat antivitt klipp.

Frihetsnytt kunde under tisdagen rapportera att den anrika animeringstudion Walt Disney Animation Studios, återigen visade upp att det är destruktiva krafter som infiltrerat företaget. I ett klipp från serien Familjen Proud framför karaktären en rap, vars enda budskap är att vita är rasister som konsekvent har förtryckt svarta och är skyldiga dem kompensation.

Klippet togs inte emot väl och totalsågades runtom på internet. Men nu verkar det som att det tydligaste beviset på att den radikala identitetspolitiken inte går hem hos tittarna. Ekonomin är nu så pass usel att företaget måste spara in uppemot 5,5 miljarder dollar (motsvarande ungefär 58 miljarder kronor) i utgifter. Därför meddelar Disneys vd Bob Iger att de därför kommer att säga upp runt 7 000 av sina anställda, vilket motsvarar 3,6 procent av den totala arbetsstyrkan, rapporterar Reuters.

Frihetsnytt flaggade i den tidigare artikeln för att den politiska korrektheten skulle slå tillbaka mot Disney, men till och med vi är förvånade över att det har gått så snabbt.

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

1 KOMMENTAR

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter