Djokovic tvingas avstå tennisturnering

Världens bästa manliga tennisspelare kommer inte att kunna delta i ATP-turnering i Kalifornien, USA. Högsta politiska ledningen beviljade inte undantag.

Världsettan i tennis, serben Novak Djokovic, som nyligen vann Australian Open, tvingas dra sig ur den klassiska tennisturneringen Indian Wells i Kalifornien på grund av att han inte är vaccinerad mot covid och därför inte blir insläppt i landet. Detta meddelade arrangören på söndagkvällen amerikansk tid.

Senatorer begärde undantag

Trots vädjanden från de republikanska senatorerna Marco Rubio och Rick Scott, direkt till Joe Biden blev inte något undantag beviljat för den ovaccinerade tennisstjärnan, skriver Washington Post.

Senatorerna noterade att Biden i september hade sagt att ”pandemin är över” och skrev att Djokovic ”är en idrottsman i världsklass och i toppform som inte löper någon hög risk att drabbas av allvarliga komplikationer till följd av covid-19”.

Djokovic har sagt att han hoppades på att få ett undantag av de amerikanska myndigheterna, dels för Indian Wells-turneringen men även för tävlingar i Miami i mars, men trots vädjandena från senatorerna, gick det inte vägen.

”Det förefaller både ologiskt och inte överensstämmande med åsikterna i er egen administration att inte bevilja honom det undantag han begär så att han kan resa till USA för att tävla i ett professionellt evenemang”, skrev senatorerna i sitt brev.

Djokovic, vars ovaccinerade status gjorde att han inte kunde spela i förra årets U.S. Open, ”bör inte förbjudas att spela i Miami Open på grund av grundlagsstridiga vaccinationsmandat”, twittrade senator Rick Scott på lördagen.

Biden meddelade i januari att han kommer att avsluta den nationella nödförklaringen för coronavirus den 11 maj, vilket kommer göra det möjligt för ovaccinerade utlänningar att resa in i landet.

En 31-årig georgier, Nikoloz Basilashvili, rankad på 118:e plats, fick platsen istället för världsettan.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter